Renault va propune reconfigurarea Alianței cu Nissan: cei doi constructori ar urma să devină parteneri egali

de Daniel Popescu
Duminica, 28.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va propune crearea unei companii în care să dețină aceeași putere de decizie ca partenerii de Alianță de la Nissan, după ce japonezii au refuzat ideea unei fuziuni.

Renault încearcă să găsească o metodă prin care să se integreze mai bine cu Nissan în cadrul Alianței, însă propunerea de fuziune a celor doi producători a fost respinsă de partenerii japonezi.

În acest context, oficialii Renault au pregătit o nouă propunere, care de data aceasta vizează crearea unei companii în care cei doi constructori să aibă aceeași putere de decizie.

Informația a fost dezvăluită de publicația japoneză Nikkei, care oferă și câteva detalii despre planul francezilor. Astfel, noua companie ar urma să aibă sediul într-o țară care nu are legături directe cu Franța și Japonia, cum ar fi Singapore.

De asemenea, fiecare constructor ar urma să aibă un număr "aproape egal" de directori, în timp ce acțiunile Renault și Nissan ar urma să fie transferate pentru ca cei doi producători să fie egali.

În prezent, Renault deține 43% dintre acțiunile Nissan, în timp ce Nissan deține doar 15% dintre acțiunile Renault. În urma transferului de acțiuni, participația statului francez la Renault ar urma să scadă de la 15% la numai 7% sau 8%.

Noua propunere va fi făcută de Renault celor de la Nissan în curând, însă oficialii japonezi au refuzat să comenteze informațiile.

"Avem nevoie de Alianță pentru că ne oferă putere într-o perioadă plină de turbulențe pentru industria auto din partea piețelor sau a schimbărilor de tehnologie.

Asta nu s-a schimbat", explică Clotilde Delbos, Chief Financial Officer al celor de la Renault.

Via Nikkei, Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru