Detalii neoficiale despre strategia Alianței Renault-Nissan: producătorii vor dezvolta în comun mașini electrice și tehnologii autonome

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Joi, 23.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și Nissan vor anunța în luna mai că vor dezvolta în comun mașini electrice și tehnologii autonome, potrivit unor informații neoficiale din presa japoneză.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi va anunța în cursul lunii mai noua strategie pentru dezvoltare, iar presa internațională vine cu informații potrivit cărora cei trei constructori vor întări legăturile.

Astfel, Renault și Nissan ar urma să dezvolte în comun mai multe modele electrice, inclusiv în privința motoarelor electrice și a bateriilor. În plus, cei doi producători vor colabora și în privința dezvoltării de tehnologii autonome.

Informațiile au fost dezvăluite de publicația japoneză Yomiuri, care afirmă că noua strategie va face parte din planul pe termen mediu al Alianței. De asemenea, la uzinele din America de Sud și Rusia, Renault va începe să producă modele Nissan, iar Nissan pe cele ale Renault, în funcție de prezența pe piețele auto locale.

Cel mai probabil, noile idei fac parte din strategia anunțată de Alianță în luna ianuarie, potrivit căreia toate tehnologiile Alianței vor fi dezvoltate pe baza principiului "lider / urmăritor".

Prin urmare, în funcție de propriile competențe, fiecare constructor va avea rolul de a dezvolta anumite tehnologii care ulterior vor fi preluate de ceilalți doi constructori din cadrul Alianței.

De asemenea, presa internațională a relatat la sfârșitul lunii martie că Mitsubishi ar putea achiziționa 10% dintre acțiunile Renault ca parte a unui amplu plan de repoziționare a Alianței formate de Renault, Nissan și Mitsubishi, iar o decizie finală în acest sens ar putea fi luată chiar în luna mai.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru