Carlos Ghosn va rămâne în arest până pe 20 decembrie: instanța a respins apelul său la prelungirea detenției

de Paul Cosma
Miercuri, 12.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O instanță din Tokyo a respins apelul lui Carlos Ghosn la prelungirea arestului, astfel că fostul președinte Nissan va rămâne în detenție până cel puțin pe data de 20 decembrie.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

La începutul acestei săptămâni, Nissan, Carlos Ghosn și Greg Kelly au fost puși sub acuzare în mod oficial, informație confirmată chiar de producătorul japonez.

Ghosn primise o prelungire a arestului până pe data de 20 decembrie, pentru noi acuzații de fals în declarații, dar avocații său au făcut apel la decizie.

Însă, o instanță din Tokyo a respins astăzi apelul, astfel că fostul președinte Nissan va rămâne arestat până cel puțin pe data de 20 decembrie.

Avocații lui Ghosn și Kelly susțin că acuzațiile care au fost aduse celor doi au mai multe “hibe”, iar nevinovăția acestora ar urma să fie clarificată în curând.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru