Cea mai scumpă rulotă din lume s-a vândut în Dubai şi a costat 3 milioane de dolari

de Bogdan Mirică
Marti, 05.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un producător austriac de rulote a reuşit să vândă cel mai scump produs al său cu trei milioane de dolari în Dubai. Rulota beneficiază de şemineu şi chiar încălzire în pardoseală.

Urmareste Automarket
Dubai este recunoscut ca fiind un oraş al extravaganţelor şi al maşinilor scumpe. Nu este de mirare că, recent, aici s-a vândut cea mai scumpă rulotă din lume.

Se numeşte EleMMent Palazzo şi este produsă de compania austriacă Marchi Mobile, care s-a ocupat şi cu personalizarea ei în detaliu. Preţul pe care l-a plătit clientul din Dubai a fost unul impresionant, de aproape 3 milioane de euro, justificat doar de faptul că rulota este extrem de încăpătoare şi placată cu aur.

Esential 3 milioane de dolari a costat rulota EleMMent Palazzo.
150 de km/h poate atinge rulota EleMMent Palazzo.
EleMMent Palazzo propune confortul unei case de lux, împachetat într-un design futurist, complet diferit de cel al unei rulote obişnuite.
Dincolo de uşă se ascund mai multe camere, printre care şi un cocktail lounge, o terasă pe acoperiş, un dormitor mare şi chiar un şemineu.

Printre dotările extravagante se numără sistemul audio de înaltă fidelitate, sistemul de climatizare controlată şi chiar încălzirea în pardoseală.

Despre propulsie nu se ştiu prea multe, însă austriecii au găsit un motor pe benzină care poate garanta o viteză maximă de 150 de km/h, ceea ce înseamnă destul de mult pentru un vehicul cu un asemenea gabarit.

via motorauthority

Comentarii (9)

  • Mi se pare ca e un RV (Recreational Vehicle). Nu prea seaman a rulota.

    Una obisnuita costa de la 200 000 in sus, iar la ce ofera cea din imagine, pretul mi se pare destul de ok. Cu ani in urma am avut un coleg proaspat divortat care venea la lucru cu una din asta (bineinteles ca nu asa scumpa). Era rasul curcilor, dar la interior confortul era de top.

    Nu sunt sigur dar am senzatia ca am mai vazut undeva poze cu RV-ul asta.
    21 2
  • oh doamne !
    La interior e chiar fabuloasa rulota. N-am nimic de comentat. Nota 10.
    Dar exteriorul ...are un design absolut ridicol ! Zici ca-i desen animat :)) Penibil !
    10 2
  • Ma tot intreb intr-una:de unde mai au arabii atatia bani? Ca doar americanii sunt acolo si le fura petrolul.Il fura sau il cumpara? Este o mare dilemma!
    12 0
  • Designerul este Luigi Colani, dar vad ca meritele ii sunt atribuite unui constructor.Penibil , dar asta e.
    6 1
  • @MiricaBogdan - poate faci si tu o diferenta intre rulota, caravan (adica tractata) si MOTORHOME (motorizata).
    Ca sa intelegi mai bine, este ca diferenta intre un camion si o remorca de camion.
    12 5
  • @gtrazvan,
    Chiar daca cineva greseste, nu mi se pare ok sa sari la gatul omului pentru toate nimicurile. E chiar asa o tragedie c-a zis rulota? Acuma pe bune ...
    6 8
  • cutzu78
    desenele din interior nu sunt de la RV din exterior, sau cel putin partea frontala-vezi stergator parbriz. cat despre desene sunt mai vechi-cam 2010, speram sa fie poze nu schite, desene
    2 0
  • Mie mi se pare genială doar inserția reclamei cu conectoru... te îndeamnă să faci ceva conexiuni. Cât despre „ruletă”... opulence - they has it!
    0 1
  • @gtrazvam

    Te agiti degeaba. Iata una dintre definitiile din DEX.
    RULÓTĂ s.f. Automobil sau remorcă amenajată ca locuință. [< fr. roulotte].
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru