Citroen confirma lansarea unui sedan de mari dimensiuni ca înlocuitor pentru C5 și C6: noul model va fi inspirat de conceptul C-xperience

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va lansa până în 2020 un sedan de mari dimensiuni care să înlocuiască în gamă C5 și C6, iar designul va fi unul inspirat din conceptul C-xperience.

Gama de sedanuri oferite de Citroen s-a restrâns puternic în ultimii ani după ieșirile din producție ale lui C6 în 2012 și C5 în 2016.

În toamna anului trecut, constructorul francez a anunțat că Citroen C5 va primi o nouă generație în 2020, însă între timp oficialii par să se fi răzgândit. Linda Jackson, CEO-ul mărcii din Hexagon, afirma că Citroen va lansa un nou sedan de mari dimensiuni care nu va avea însă nicio legătură cu C5.

"Nu va fi un nou C5, dar va fi un nou sedan de mari dimensiuni, pentru că pentru un constructor major este crucial să avem un astfel de model în gamă. Pentru a fi credibili avem nevoie de modele mici, medii și mari, inclusiv SUV-uri", a declarat ea.

Chiar și în acest context, noul model va avea numeroase elemente de design preluate de la conceptul C-xperience (foto) prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2016, la fel cum se spunea și despre noua generație C5.

"La fel ca toate conceptele, a fost creat pentru a testa reacțiile, iar mașina va evolua.

Conceptul va inspira producția modelului", a adăugat ea.

În ultima perioadă, Citroen și-a concentrat atenția în special în segmentul SUV-urilor, datorită popularității majore a acestora, însă noul sedan de mari dimensiuni va fi dezvoltat și ca urmare a vânzărilor bune anticipate pe piața chineză.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Linda Jakson suck the "D"

    A distrus marca Citroen
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru