Citroen confirmă prezenţa în WTCC în 2014 şi anunţă schimbări în programul de WRC

de Daniel Popescu
Marti, 25.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a confirmat marţi că va concura în Campionatul Mondial de Turisme cu Sebastien Loeb începând din sezonul 2014, când vor avea loc şi schimbări majore în programul de WRC.

WTCC se bazează pe o serie de aspecte esenţiale pentru Citroen: acoperire media, regulament care menţine costurile scăzute şi un calendar global de curse.

Frederic Banzet
CEO Citroen
La aproximativ nouă luni de la anunţarea primelor intenţii în acest sens, Citroen a confirmat marţi că va participa în Campionatul Mondial de Turisme începând din sezonul 2014.

Decizia a fost luată ca urmare a acoperirii media şi a calendarului care include etape în pieţe importante pentru constructorul francez, precum China şi Rusia.

"Citroen a petrecut ultimele luni analizând în detaliu oportunitatea de a merge mai departe cu acest program.  WTCC se bazează pe o serie de aspecte esenţiale pentru Citroen: acoperire media, regulament care menţine costurile scăzute şi un calendar global de curse. Implicarea noastră ne va ajuta să dezvoltăm brandul în pieţe precum China, Rusia şi America de Sud", a declarat Frederic Banzet, CEO-ul Citroen.

O NOUĂ PROVOCARE PENTRU LOEB

Am folosit acest an de tranziţie pentru a încerca diverse experienţe şi pentru a-mi îmbunătăţi abilităţile pe circuit.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
Primul pilot al echipei va fi nonuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb, cel care este în prezent la ultimul sezon în WRC cu un program parţial, pe lângă numeroase alte participări în competiţii precum FIA GT şi Pikes Peak.

"Este un mic vis să mă gândesc că vom scrie o nou capitol în istoria noastră.

Abia aştept să ies pe circuit şi să încep testele. Am folosit acest an de tranziţie pentru a încerca diverse experienţe  şi pentru a-mi îmbunătăţi abilităţile pe circuit. Nu mă aştept să câştig imediat, dar sunt determinat să fac asta într-o zi", a precizat francezul.

MINI-RETRAGERE DIN WRC?

Partneriatul nostru cu Abu Dhabi va fi consolidat şi ne va permite să continuăm să fim implicaţi în WRC cu un nou sistem şi noi obiective.

Yves Matton
Sef Citroen Racing
Citroen a dat asigurări că va rămâne în WRC şi în sezonul următor, chiar dacă va participa în WTCC. Totuşi, şeful Yves Matton a lăsat să se înţeleagă că programul va fi restructurat, eventual după modelul celor de la M-Sport, care concurează cu Ford Fiesta RS WRC şi după retragerea constructorului american.

"Evident, ne dedicăm în continuare raliurilor şi vom munci din greu pentru a obţine cel mai bun rezultat în 2013. Partneriatul nostru cu Abu Dhabi va fi consolidat şi ne va permite să continuăm să fim implicaţi în WRC cu un nou sistem şi noi obiective", a precizat el.

Via Citroen

Comentarii (5)

  • someone
    cu ce model vor concura in WTCC ?
    2 0
  • Sa vedem daca are vre-o sansa in fata Cruze-ului de la Chevrolet in WTCC.
    3 5
  • Deocamdata, Citroen a efectuat teste cu un DS3 WRC adaptat pentru WTCC, decizia finala privind modelul cu care vor concura urmand sa fie luata ulterior.
    2 0
  • Vor fi lupte grele cu Honda, Chevrolet, Seat, BMW ! Cool :)
    6 0
  • catalin
    @dode cat crezi ca mai rezista Chevrolet Cruze ?Asa se zicea si cand erau cu Lacetti
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru