Citroen va introduce o cutie de viteze automată cu șase trepte pentru modelul DS3

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 10.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va oferi o nouă transmisie automată nouă pentru modelul DS3 facelift. Noua cutie de viteze automată are șase trepte și va fi asociată cu motorizarea turbo cu trei cilindri PureTech 110.

Citroen a anunțat oficial că va oferi o nouă transmisie automată pentru modelul de clasă mică DS3. Această nouă unitate va purta denumirea de EAT6 și va avea șase trepte. Noua cutie automată este disponibilă pentru versiunea faceliftată a modelului Citroen DS3, dar doar împreuncă cu noul motor PureTech 110. Aceasta este cel nou propulsor oferit pentru modelul DS3, are trei cilindri, o capacitate cilindrică de 1.2 litri, sistem turbo și oferă 110 cai putere.

Noua cutie de viteze automată promite schimbarea treptelor cu o eficență crescută, schimbarea fiind cu 40% mai rapidă față de o transmisie manuală. Citroen mai spune că modelul DS3 echipat cu motorul turbo 1.2 de 110 CP și cutia automată cu șase trepte va avea o medie de consum de 4.7 litri/100 km pentru versiunea hatchback și 4.9 litri/100 km pentru versiunea decapotabilă. Emisiile de bioxid de carbon vor fi de 108 grame/ km, respectiv 112 grame/km.

Modelul DS3 PureTech110 EAT6 va putea fi comandat începând cu luna iunie, inițial pentru piața din Franța și apoi și pentru restul Europei.

Via worldcarfans

Comentarii (7)

  • Scorpionul.negru
    O veste buna. Cutia manuala este praf la Citroen !
    7 7
  • @Scorpionul.negru
    Asa este , cand sunt in viteza a 6-a si dau sa intru in viteza Racheta se buleste masina . Cand am fost cu ea la service mi-au zis "E Citroen domnule doar nu vreti calitate de Lada , Dacia , SsangYong , Suzuki , Trabant , Wartburg , Aixam , GAC , Grecav , Ligier , greii producatorilor de masini?"
    12 1
  • Scorpionule esti Tanase ?
    Pentru cei care nu stiu treapta Racheta adica R (reverse) , era o gluma
    9 1
  • progres
    daca ai impresia ca aia manuala e praf, stai sa vezi cum e cutia automata :)))))
    3 1
  • eu unul as inchide fabricile citroen in lume si as face cartiere rezidentiale; o fi condus careva ds3? ziceau nemtii ca e mai bun ca a1 dar sigur nu e real, cred ca luasera spaga
    1 2
  • Ivanoff
    Eu cand am vazut prima data o cutie de viteze i-am zis soferului "tine-o tu inainte ca mestec eu aici"!
    2 1
  • @tyd

    Bine ca ideea asta inteligenta nu i-a venit unui factor decizional in anii '20 pentru ca in felul asta poate ca n-am fi avut nici pana in zilele noastre masini cu tractiune fata si caroserie autoportanta utilizata la scare larga.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru