Claudiu David, aproape de WTCC

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 21.12.2007
Singurul pilot roman din WRC va concura in 2008 in Seat Leon Supercopa.

Esential

301 CP au motoarele turbo folosite in competitia monomarca Seat Leon Supercopa.

Claudiu David are sanse mari sa participe in 2008 in SEAT Leon Supercopa, o competitie monomarca de circuit ce se va desfasura in paralel cu Campionatul Mondial al Masinilor de Turism (WTCC).

Sunt sanse de 80% ca proiectul sa fie pus in practica,”a declarat pilotul roman. “Este o serie europeana. Modelul implicat in campionat este un Seat Leon preparat pentru circuit. Din cate stiu, vor fi sase etape, toate in Europa; intentionez sa particip cu program complet”.

Seat-ul Leon pe care vor alerga participantii din Supercopa este echipat cu un motor turbo de 2 litri care dezvolta 301 CP, primind de asemenea revolutionara cutie manuala DSG in sase trepte dezvoltata de VAG.

David a marturisit ca prima data cand s-a confruntat cu ideea unei participari intr-un campionat pe circuit a fost in 2007 la Bucharest Ring, etapa la care doreste sa participe si in sezonul urmator.

Intrebat daca are si alte proiecte pentru 2008, Claudiu a anuntat: “Am de gand sa particip si in raliuri in etape din campionatul intern, din cel european; as vrea sa ajung macar la o etapa din Campionatul Mondial, unde sa particip din nou in PWRC.

Pot sa va mai spun ca, dupa retragerea OMV, pregatesc crearea unei noi echipe alaturi de un partener nou. Langa mine va mai fi un pilot strain, care va participa si in CRR.

Taguri: Leon, Seat

Comentarii (10)

  • aphelyon
    super!
    ar fi un lucru extraordinar ...succes Claudiu!
    0 0
  • Constantin David
    VISUL POSIBIL !!
    Ai visat, ti-ai dorit foarte tare, ai muncit mult sa ajungi pana aici, mult succes in continuare !!
    0 0
  • Mihnea Bosco
    Tot inainte!!!
    multa bafta in continuare...si oriunde ai fi stii ca voi fi langa tine!!!
    0 0
  • catalina steenbuck
    am auzit multe despre tine... eu iti doresc multa bafta in continuare...
    0 0
  • Nicolae Toma
    Mult succes !!!
    Stiu ca esti foarte perseverent si ca vei reusi sa fi in top , totul depinde de sponsorii tai.Mult succes si un sezon glorios !!!!
    0 0
  • tatacostica
    NOUL ECHIPAJ
    B A F T A AAAA!!!!!
    0 0
  • LORD SAURON
    PARERE
    ESTI FOARTE TARE BAIETE!
    0 0
  • Gabi Aviatoru'
    North America e cu tine!
    Toti cunoscutii si prietenii tai de pe continetul nord american sunt alaturi de tine! Bafta Claudiule si zbate-te pentru ca sigur o sa vina si ziua cind te vei bate pentru titlul mondial in raliuri. Asteptam cu nerabdare acest moment!
    0 0
  • Bogdan
    bafta
    Asta este intr-adevar o veste plina de sperante pentru anul asta!! Sa te vedem cat mai des pe pista si sa speram ca 2008 o sa fie un an plin de succese! Bafta multa!! ;)
    0 0
  • Done si Fiica
    FELICITARI SI SUCCES IN CONTINUARE!
    Iti tinem mereu pumnii, si suntem convinsi ca vei mai castiga multe competitii! Ne bucuram si suntem mandri de asemeni ca esti unul dintre sportivii de elita care ne reprezinta tara! Succes Claudiu!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru