Cum să revitalizezi o marcă cu un SUV: cererea pentru Seat Ateca ar putea depăşi producţia până în 2017

de Daniel Popescu
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cererea pentru noul SUV Seat Ateca ar putea depăşi capacitatea de producţie până în 2017 şi ar putea revitaliza vânzările mărcii spaniole, aflate în declin în prima jumătate a anului.

SEAT şi-a schimbat radical strategia la sfârşitul anului trecut, când a anunţat că va lansa 4 SUV-uri până la sfârşitul anului 2020, cu scopul de a înregistra o creştere majoră de vânzări.

Primul model a fost Seat Ateca, prezentat oficial în luna februarie, iar acesta urmează să fie disponibil în showroom-uri începând din luna septembrie. Cu o lună înainte de lansarea oficială pe piaţă, constructorul spaniol a dezvăluit că se confruntă cu o problemă frumoasă: cererea pentru noul SUV ar putea fi mai mare decât capacitatea de producţie.

Urmareste Automarket
"Vom furniza un număr limitat de unităţi în acest an.
Bănuiesc că reacţia pozitivă va însemna că cererea va depăşi oferă şi în 2017. Luptăm cu fabrica pentru a obţine mai multe maşini, dar partea bună este că cererea ridicată va menţine valoarea reziduală la cote înalte, ceea ce înseamnă că Ateca va fi şi mai atractiv"
, spune Richard Harrison, şeful Seat Marea Britanie.

Lansarea Seat Ateca vine la momentul potrivit pentru constructorul spaniol. În prima jumătate a anului, Seat a reuşit să comercializeze 177.000 de unităţi (față de 180.000 anul trecut) şi este unul dintre puţinii constructori care au înregistrat o scădere a vânzărilor comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Ce marketing penibil. Ei nu au livrat nici măcar o mașină dar deja preconizează o criză de producție la 10 de uzine câte are VAG
    PENIBILI
    5 8
  • @Ducu
    Modelul Ateca se fabrică/asambleaza doar la o uzina din Cehia, pe o singură linie, deci nu are relevanță nr. total de uzine pe care le deține VAG. În plus informația este foarte corectă, deoarece încă de la Geneva lista de comenzi destina Europeni de Vest era ocupată cu precomenzi în proporție de 80% iar pe solicitanții din zona Centrala și Est nu puteau încă să îi includă pentru că nu aveau nr. de unități disponibil si încercau să obțină mărirea nr. de auto ale modelului alocat pentru 2016. Deci cereri existau mai decât se preconizasera ei...chiar dacă unora li se pare penibil.
    9 0
  • sa citim cu atentie formularea din comunicat -
    "Cu o lună înainte de lansarea oficială pe piaţă, constructorul spaniol a dezvăluit că se confruntă cu o problemă frumoasă: cererea pentru noul SUV ar putea fi mai mare decât capacitatea de producţie."
    AR putea fi. zic, nu dau cu parul.
    0 1
  • Verificati si articolul original... "Seat Ateca demand likely to outweigh supply", adica cererea va depasi, probabil, productia. Probabil pentru ca anul inca nu s-a incheiat. Cat despre scaderea vanzarilor, nu gasesc nimic in articolul original..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru