De când a fost lăsat la vatră, Land Rover Defender este tot mai căutat de hoți: furturile mașinii au crescut cu 75%

de Bogdan Mirică
Joi, 05.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover Defender este în continuare o mașină extrem de căutată. Asta face ca ea să fie căutată și de hoți, furturile înmulțindu-se îngrijorător în ultima vreme.

Land Rover Defender este deja oale și ulcele, ultimul exemplar fiind produs la începutul acestui an. Chiar dacă s-a aflat pe piață decenii bune, Defender a fost din ce în ce mai căutat în ultimul an de viață. Land Rover chiar a prelungit durata de viață cu jumătate de an pentru a face față cererilor.

Cum producția a încetat, iar interesul publicului pentru modelul off-road a rămas destul de ridicat, s-au înmulțit și furturile. Potrivit unor statistici recente din Marea Britanie, furturile care implică un Defender au crescut îngrijorător, cu 75 de procente.

Urmareste Automarket
Mașinile sunt relativ ușor de furat, având în vedere că sunt destul de simpliste și nu presupun prea multe sisteme de siguranță.
O companie de asigurari din Anglia susține că în regiunea în care activează au fost furate nu mai puțin de 500 de exemplare Defender. Mare parte dintre ele ar fi ajuns deja dincolo de granițele Regatului Unit, ceea ce le face greu de urmărit.

Specialiștii recomandă marcarea unor piese de caroserie cu numărul de identificare și montarea unui senzor de urmărire. Astfel de măsuri ar ajuta recuperarea mașinii înainte ca ea să părăsească țara.

Comentarii (1)

  • Apropo de procentul mentionat ... Tot 75% este cel care determina numarul de Defendere care se afla in circulatie de la lansarea primului model pana in prezent! In ceea ce priveste vehiculul asta notiunea de "masina pe viata" chiar nu este o utopie!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru