De la mașini la apartamente: Mini prezintă patru concepte nonconformiste de spații de locuit

de Cornel Șocariciu
Marti, 17.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini prezintă instalația Built by all în cadrul Milan Design Week. Proiectul producătorului britanic are în prim-plan patru concepte diferite de spații de locuit. Fiecare dintre acestea au forme, culori, planuri și materiale diferite și sunt concepute pentru stilul de viață urban al viitorului.

În 2016, constructorul britanic MINI lansa conceptul Mini Living. Obiectivul principal consta în identificarea unor soluții arhitecturale creative pentru stilul de viață urban al viitorului.

Anul acesta, în cadrul Milan Design Week (17-22 aprilie), Mini prezintă instalația Built by all. Vizitatorii vor putea vedea, la scară 1:1, patru concepte diferite de spații de locuit. Acestea au fost dezvoltate în colaborare cu Studiomama, o companie londoneză specializată în proiecte de arhitectură.

Proiectul Built by all integrează patru unități de locuit care acoperă o suprafață de 15-20 de metri pătrați. Fiecare dintre aceste unități vin cu planuri, forme, culori și materiale diferite. Unitățile de locuit au fost încorporate într-un spațiu comun care include o bucătărie, o zonă de fitness și un atrium.

"Instalaţia noastră Built by all transformă oamenii în creatori activi şi îi pune în centrul procesului de proiectare. Credem că, în cele din urmă, calitatea unui spaţiu de locuit este determinată de gradul în care locuitorii se identifică cu casa lor", a declarat Oke Hauser, directorul de creație Mini Living.

Primul hub Mini Living își va deschide porțile la Shanghai în 2019.

O serie de clădiri industriale au fost modificate, iar la final, vor exista peste 50 de apartamente și spații comune.

Comentarii (2)

  • Cui ii este destinat un astfel de spatiu, pardon "instalatie de transformat oameni in creatori activi"?
    Este pentru locuinte de servici?
    Eventual iei 4 colegi, doi barbati si doua femei, si sa vezi atunci creativitate activa!
    4 0
  • Pentru MINI, partea asta de "MINI LIVING" a început ca un exerciţiu de design care explorează conceptul mărcii de utilizare creativă a spaţiului. A fost însă aşa de bine primit, încât se şi pune în practică.

    Este vorba spaţii de locuit, nu locuinţe, în sensul că este un demers care propune idei noi despre modul în care utilizăm spaţiul cotidian dincolo de simpla locuinţă.

    Partea cu creatul vine de la grupul ţintă al mărcii, cel puţin la nivel de statement, creativi, antreprenori, cei care nu au poate un serviciu "clasic". Recunosc, este un concept care poate părea puţin departe de realitatea de la noi. Dar nu trebuie privit în extreme - MINI vrea să ne mutăm în spaţii din astea de mâine. Este explorarea unei idei care poate să nască multe soluţii interesante despre cum locuim, trăim, utilizăm spaţiul.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru