Detalii despre prima mașină autonomă de la BMW: iNext va avea autonomie electrică de 500 de kilometri și vine în 2021

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat că primul său model autonom iNext va fi lansat în 2021 cu autonomie electrică de 500 de kilometri și va include funcții care vor permite condusul autonom fără intervenția șoferului.

La numai cateva zi ledupă ce Audi a dezvăluit că intenționează să lanseze o mașină autonomă în 2021, rivalii de la BMW au confirmat încă o dată planurile pentru iNext. Primul model bavarez autonom își păstrează data de lansare din 2021 și va fi dezvoltat în parteneriat cu Intel și Mobileye, iar principala noutate o reprezintă gradul de pilotaj autonom.

Astfel, BMW susține că iNext va avea un nivelul autonom 3.5, ceea ce reprezintă o combinație între funcții care necesită intervenția șoferului în anumite situații (nivelul 3) și funcții care nu necesită deloc intervenția șoferului (nivelul 4).

Pe de altă parte, o decizie finală în privința nivelului autonom nu a fost încă luată, întrucât "siguranța este întotdeauna prima prioritate" și nu este clar dacă anumite funcții avansate vor putea fi lansate până în 2021.

În plus, strategia BMW pentru iNext include și lansarea unor servicii de ride-sharing cu mașini autonome în zone urbane, însă pentru moment detaliile nu sunt cunoscute.

De altfel, BMW nu a furnizat detalii despre tehnologiile sistemului de propulsie al modelului, însă știm că acesta va fi electric și că va avea o autonomie oficială de până la 500 de kilometri.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru