Inovaţie germană: BMW iNext, model electric cu funcţii autonome, se lansează în 2021

de Daniel Popescu
Joi, 12.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW promite că modelul electric cu funcţii autonome bazat pe conceptul Vision Next 100 va fi lansat în producţie de serie în 2021.

La începutul lunii martie, cu ocazia împlinirii unui secol de existenţă, BMW a dezvăluit un concept futurist care ne arată viitorul maşinilor de serie în imaginaţia bavarezilor, pe numele său BMW Vision Next 100.

Conceptul nu a fost însă doar un exerciţiu de imaginaţie, întrucât constructorul german a anunţat în această săptămână că va lansa în producţia de serie un model electric cu funcţii autonome în 2021. Acesta va purta numele BMW iNext şi, astfel, va face parte din gama de vehicule ecologice i, urmând să devină modelul flagship al companiei.

Urmareste Automarket
Cu acest model, BMW vrea să intre în concurenţă directă cu Tesla Motors pe segmentul de lux, iar maşina va include un interior nou şi un tren de rulare electric de ultima generaţie.
"iNext va fi noua noastră inovaţie, cu pilotaj autonom, conectivitate digitale, design inteligent cu masa scăzută, un interior complet nou şi cu următoarea generaţie de motoare electrice", explică Harald Krueger, CEO-ul BMW.

BMW iNext va prelua cel mai probabil elemente de design de la conceptul Vision Next 100, însă constructorul nu a oferit detalii concrete pe acest subiect.

Via Automotive News (inreg.)

Comentarii (5)

  • viitorul se anunta plictisitor din pct de vedere al soferului......vei manca vei bea si te vei besi...pardon dormi in masina....ce treaba....uitati-va la filmul WALL-E si veti intelege viitoru umanitati......
    Un asemenea BMW care ar semana mai mult cu o sufragerie chiar nu mias dori......
    6 4
  • Sunt curios daca exista un model Bmw din ultimii 10 ani pe care ti l-ai dori, ma refer in primul rand la modele obisnuite, nu M5 E60.
    3 1
  • Dupa cum ziceam cu ceva timp in urma.......
    Pt. mine BMW inseamna seria 3, seria 5, seria 7, Z4 si X5....restul sunt doar automobile care sa umple 'golul' de pe hartie.....
    Nici chiar seria 6 si i8 nu ma dau pe spate......
    Si daca ar fi sa aleg un BMW cu care sa traiesc toata viata....probabil as alege una din urmatoarele obtiuni....1M , M3 CSL sau ai ghicit Dane...M5 E60.......
    BMW ar trebui sa construiasca doar sedan-uri si coupe-uri sportive...
    Ce parere ai de seria 2 AT.........monovolum cu tractiune fata si motor in 3 pistoane....o reteta perfecta pt un constructor ca Kia, Fiat.....da nu si BMW.....
    Toata lumea are un supercar.......Lexus LFA Mercedes..o gramada , Audi R8 Porsche....Acura are noul NSX, ....Ford.....chiar si astia au....noul gt....Asteptam cu toti cu sufletu la gura un supercar BMW......si exact ei la cine nu te astepti exact ei(bmw)ne dezamagesc......
    Si sunt convins ca pot face un supercar nemaipomenit din toate pct. de vedere.....da nul fac ......e ca si chestia ca ..as putea sa zbor...da mie prea lene.....Patetic.....
    2 0
  • @Tzenu Pentru purişti, BMW a prezentat M2. Şi mai este şi BMW M4 GTS (sau a fost...).

    Cât despre "funcţii autonome", nu te gândi doar la faptul că automobilul va merge singur. Personal sper că se va întâmpla cu am comunicat BMW în comunicarea conceptului Vision Next 100: o să existe o funcţie Boost, care o să te ajute să fii un şofer mai rapid. La fel cum funcţionează acum ABS şi ESP (sau DSC/DTC în cazul BMW).
    1 1
  • @Alex.Seremet.BMW,

    Cu aleasa stima ! Parerea mea este ca nu ar fii rau daca ati lasa garda jos in privinta advertorialelor catre marca Bavareza. Multumesc !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru