Detalii despre primul model Polestar de la Volvo: coupe cu două uși cu sistem hibrid de peste 600 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 13.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model Polestar de sine stătător care va fi lansat de Volvo va fi un coupe cu două uși care va integra un sistem hibrid de circa 600 de cai putere, care va sacrifica autonomia electrică în favoarea performanței.

Volvo a anunțat la sfârșitul lunii iunie că a decis să transforme Polestar într-un sub-brand pentru modele de performanță. În plus, toate aceste modele vor fi electrificate, element deloc surprinzător în contextul în care toate modelele vândute de Volvo începând din 2019 vor fi hibride sau electrice.

La momentul respectiv nu existau informații cu privire la primul model Polestar de sine-stătător, însă între timp publicația Autocar a intrat în posesia unor informații pe marginea acestui subiect. Astfel, Polestar intenționează să lanseze un coupe cu două uși care să utilizeze un sistem hibrid cu o putere totală de circa 600 de cai putere.

Misiunea de a ajunge la această valoare nu va fi însă una simplă, mai ales dacă luăm în calcul că sistemul plug-in hybrid care echipează în prezent Volvo XC90 ajunge la 400 de cai putere prin intermediul unei unități turbo de 2.0 litri și 320 de cai putere și a unui motor electric de circa 81 de cai putere.

Totuși, potrivit unor surse Polestar, oficialii diviziei se gândesc să sacrifice o parte din autonomia electrică în favoarea performanței. Numele modelului nu este încă cunoscut, însă acesta ar putea fi lansat cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Pe de altă parte, Polestar se gândește deja și la un al doilea model, însă pentru moment nu există niciun fel de detalii despre acesta.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru