Detalii despre tehnologiile de pe Skoda Octavia facelift: frânare automată de urgenţă pentru pietoni şi serviciu online Connect

de Daniel Popescu
Joi, 15.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Octavia facelift este echipată cu tehnologii precum sistem de frânare automată de urgenţă pentru pietoni şi un nou serviciu online mobil cu numeroase funcţii înglobate sub numele Skoda Connect.

Skoda a furnizat joi câteva informaţii proaspete despre tehnologiile care vor fi disponibile pe Octavia facelift.

Printre acestea se numără şi câteva noutăți legate de siguranţă, cea mai importantă fiind faptul că modelul ceh va fi disponibil inclusiv cu sistem de frânare automată de urgenţă la detectarea pietonilor. Acesta va funcţiona la viteze între 10 și 60 km/h şi face parte din pachetul opţional Front Assist.

Alte tehnologii incluse sunt Blind Spot Detect, care ajută şoferul la schimbarea benzii de circulaţie şi îl avertizează în cazul unui pericol iminent de accident, şi Rear Traffic Alert, care detectează maşinile din jur la ieşirea dintr-un loc de parcare.

Urmareste Automarket
Pe lângă toate aceste sisteme de siguranţă, Skoda Octavia facelift primeşte şi o gamă de servicii online reunite sub brandul Skoda Connect, care include două servicii separate.

Serviciul de Infotainment are la bază sisteme de navigaţie Amundsen şi Columbus, iar una dintre cele mai importante funcţii este Online Traffic Information, care oferă date în timp real despre trafic şi sugerează rute alternative în cazul unor ambuteiaje.

În plus, în anumite regiuni, serviciul oferă informaţii despre amplasarea benzinăriilor, parcărilor şi a preţurilor practicate de acestea.

Pe de altă parte, cel de-al doilea serviciu integrat este Care Connect, care include apelul de urgenţă în cazul producerii unui accident grav, dar şi Service Scheduling, care permite şoferului să fie notificat atunci când trebuie să meargă la service pentru reviziile regulate. De asemenea, proprietarii au la dispoziţie şi aplicaţia de smartphone Skoda Connect, prin intermediul căreia pot afla dacă luminile sunt aprinse sau dacă portierele sunt deschise, fără să se mai deplaseze până la maşină.

Via Skoda

Comentarii (11)

  • si in afara de 10-60km/h de ce nu functioneaza?
    4 21
  • JoeAdrian
    dar fata masinii ce a patit de e asa de groaznica?
    24 6
  • E gandit exclusiv pentru localitati.
    14 1
  • andrei
    ideea e ca sistemul ala se bazeaza pe ceva gen radar sau radare. ala are si el niste limite tehnologice. adica probabil ti-ar putea pune unul pt viteza mult mai mare, dar ai si plati mult mai mult. pe masura ce tehnologia evolueaza, sistemele astea vor fi tot mai performante si mai ieftine. momentan, la banii ceruti, cam atata se poate.
    9 2
  • Daca inlocuiesti Skoda cu Honda, veti gasi aceleasi functii pe care Civic si HRV le aveau inca din 2014. Inclusiv locurile de parcare si benzinariile.
    Pana si numele sistemului "Connect" este acelasi.
    9 5
  • Doamne dar tare urata e in fata, nu stiu ce-au avut cu fata....patetic
    11 3
  • Din ciclul "Citește și..." (e chiar sub articol)

    "După lansarea SUV-ului Kodiaq, Skoda pregătește un facelift și pentru Octavia. Acesta ar urma să-i aducă sedanului o față asemănătoare cu cea a lui Kodiaq și mai multă tehnologie." 27.08.2016

    Unde-i fața de Kodiaq?

    Vă puneți voi cu designerii? "Știe" ei mai bine cum se face o față, nu ca voi habarniștilor! Bhahahhahhahhha!
    5 2
  • or fi functii importante sub gemuletele alea mici de langa grila fata. ca ar cam merge colantate in culoarea caroseriei :)
    3 1
  • @Alex

    si Nissan Note, odata cu lansarea, parca oferea asemenea tehnologii

    dar apa calda, la europeni, se descopera mai greu.
    3 1
  • Tc1900
    cu trompa asta au stricat-o de tot
    7 2
  • Eu tot dezamagit sunt...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru