Detalii noi despre Citroen C3 R5: modelul dedicat raliurilor dezvoltă 286 CP și 420 Nm

de Cornel Șocariciu
Luni, 26.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a publicat o serie de informații noi despre C3 R5. Modelul dedicat raliurilor are un motor de 1.6 litri care dezvoltă 286 CP și 420 Nm. Primul test adevărat cu noul C3 R5 va avea loc în cadrul Tour de Course, etapa a patra a Campionatului Mondial de Raliuri.

La finalul anului trecut, Citroen a publicat prima imagine cu viitorul C3 R5, model dedicat raliurilor. Fanii constructorului francez au putut admira noul C3 R5 în cadrul Rallye du Var (23 - 26 noiembrie), ultima etapă din cadrul Campionatului de Raliuri din Franța. Un exemplar C3 R5 a avut rol de mașină de deschidere și a purtat numărul 0.

Acum, reprezentanții constructorul francez oferă detalii noi despre C3 R5. Pierre Budar, directorul Citroen Racing Team, spune că noul model a fost dezvoltat de la zero. Stephane Lefebvre, Yoann Bonato, Craig Breen, Kris Meeke, Yohan Rossel, Paolo Andreucci și Simone Tempestini (campion național în 2015 și 2016 și campion Junior WRC în 2016) sunt piloții care au ajutat la dezvoltarea lui Citroen C3 R5.

Conform reprezentanților Citroen, noul model a fost primit cu brațele deschise de iubitorii motorsportului. Până în acest moment există 20 de comenzi din Franța, Belgia, Marea Britanie, Spania și Portugalia, iar până la finalul anului, francezii vor să asambleze 30 de exemplare C3 R5.

Noul Citroen C3 R5 are un motor de 1.6 litri turbo care produce 286 CP la 5.000 rpm și 420 Nm la 4.000 rpm.

Propulsorul este cuplat la o cutie secvențială cu cinci rapoarte dezvoltată de Sadev și la un sistem de tracțiune integrală. Primul test adevărat cu noul C3 R5 va avea loc în cadrul Tour de Course (5 - 8 aprilie), etapa a patra a Campionatului Mondial de Raliuri. Stephane Lefebvre și Gabin Moreau se vor afla la bordul modelului dezvoltat de Citroen.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru