Din Polonia până în Japonia cu Nissan Leaf: 16.000 de kilometri parcurși în 3 luni alături de modelul electric nipon

de Cornel Șocariciu
Marti, 28.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Exploratorul Marek Kaminski a plecat într-o aventură alături de Nissan Leaf. 16.000 de kilometri, 8 state și trei luni sunt ingredientele expediției care a început în Polonia și care s-a încheiat în Tokyo, Japonia.

Exploratorul Marek Kaminski, primul om care a mers la Polul Nord și Polul Sud în același an (1995) a plecat într-o aventură alături de Nissan LeafAventura polonezului a început în urmă cu trei luni în orașul Zakopane, Polonia și a fost numită #NoTraceExpedition. În tot acest timp, Marek Kaminski a traversat opt state și două continente pentru a ajunge în Tokyo, Japonia.

În cele trei luni petrecute alături de Nissan Leaf, exploratorul polonez a parcurs 16.000 de kilometri și a "vizitat" Lituania, Belarus, Rusia, Mongolia, China, Coreea de Sud și Japonia. Deși a avut de traversat zone vaste fără asflat, modelul constructorului nipon s-a descurcat fără probleme și a încheiat aventura plănuită de exploratorul polonez.

Conform jurnalului de călătorie, pe parcursul a 13.000 de kilometri (distanța parcursă din Polonia până la intrarea în Japonia), exemplarul folosit de Marek Kaminski a avut nevoie de 53 de "pauze" pentru încărcarea bateriilor. Autonomia medie oferită de Leaf a fost de aproximativ 250 de kilometri.

Diferența de 3.000 de kilometri a fost parcursă pe teritoriul Japoniei, însă oficialii Nissan nu oferă date și despre această parte a călătoriei.

"Nissan Leaf mi-a oferit oportunitatea să nu mă abat de la planul meu și, în același timp, să călătoresc fără să las urme (n.r. emisii de CO2)", a declarat exploratorul polonez. Acum, Marek Kaminski promite să urce din nou la volanul lui Leaf și să se întoarcă în Polonia.

Nissan Leaf este cel mai bine vândut model electric la nivel global cu 340.000 de unități comercializate din 2010 și până astăzi. În România, noua generație Leaf are un preț de pornire de 33.400 de euro.

Comentarii (1)

  • electricu
    Nu spune nicaieri despre timpul cat a stat la incarcat.
    Ca informatie, am fost acum o luna la un drivetest cu un Leaf, si am aflat cu stupoare ca in incarcare completa la priza de acasa dureaza 36 ore!
    Mergi 2-4 zile, dupa care o lasi la incarcat alte doua zile.
    N prea este in regula.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru