Doar pentru americani: Hyundai Palisade devine cel mai mare SUV al mărcii sud-coreene

de Mircea Meşter
Joi, 29.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nu-l vom vedea pe străzile din Europa, dar noul Palisade este un SUV foarte important pentru Hyundai din simplul motiv că trebuie să se lupte cu adversari grei ai segmentului SUV-urilor americane cu șapte locuri.

SUV-urile mari cu șapte locuri reprezintă un segment extrem de important pentru toți constructorii prezenți pe piața din Statele Unite. Dacă modele precum Tiguan, Q7/Q8, GLE sau X5 reprezintă SUV-uri mari în concepția europenilor, clienții americani apreciază spațiul și confortul oferit de modele aflate într-un segment superior la nivel de dimensiuni exterioare și interioare. 

Această aplecare a pieței americane pentru astfel de modele a făcut ca mulți constructori să dezvolte modele special dedicate acestei piețe. Este cazul lui Volkswagen Atlas, cea mai mare mașină din portofoliul global al mărcii germane, sau al unor modele precum Mazda CX-9, Toyota Highlander, Honda Pilot, Subaru Ascent sau Ford Explorer, SUV-uri imense concepute special pentru piața din SUA, dar exportate și în alte zone ale Globului, așa cum este Orientul Mijlociu.

Începând de astăzi, Hyundai oferă în SUA un model asemănător construit special pentru clienții de peste Ocean.

Numele său este Hyundai Palisade și este cel mai voluminos SUV produs vreodată de marca sud-coreeană. Construit după ce încercările anterioare asemănătoare ale celor de la Hyundai nu au fost de succes - marca asiatică oferise până acum un Santa Fe XL pe post de SUV cu șapte locuri în SUA, noul Palisade va intra în vânzare în primăvara anului 2019, fiind prezentat în premieră astăzi la Salonul Auto de la Los Angeles.

Noul Hyundai Palisade are aproape 5 metri în lungime (4.98, mai exact) și este construit pentru a găzdui confortabil 7 pasageri pe 3 rânduri de scaune individuale. Opțional, cei de la Hyundai oferă chiar spațiu pentru 8 persoane, pentru că cele două scaune de pe rândul al treilea pot fi înlocuite la cerere cu o banchetă.

Sub capotă, Hyundai Palisade oferă un motor cât se poate de "american": un V6 de 3.8 litri pe benzină care dezvoltă 291 CP la 6000 rpm și 355 Nm la 5200 rpm. 

Foarte interesant este faptul că Hyundai va asambla noul Palisade în Coreea de Sud, la fabrica din Ulsan, chiar dacă cea mai importantă piață de desfacere va fi SUA.

În America, Hyundai oferă în acest moment o gamă de SUV-uri compusă din Kona (care are și versiune electrică), Tucson, Santa Fe, Nexo (electric cu pile de hidrogen) și noul Palisade.

via Hyundai

Comentarii (3)

  • Prince Mohamed Parish vounthe
    ha ha ha hai ma lasi cu vrajeli cu dastea ca nu te cred ? specific :daca rivalul sau Bmw X7 suv se face in Uzina Bmw din Spartanburg[USA] Si primavara viitoare vine si la Clientii Europeni confirmat chiar de Seful Bmw ? ar fi culmea sa nu-l aduca in Europa ca cei de la hyundai ar iesi in Pierdere '' sper ca cei de la Hyundai sa-l Aduca si in Europa candva vara urmatoare 2019 sau Septembrie 2019 urmator tot trebuie sa vina si in Europa macar cu un Diesel CRDI uriasul Hyundai Palisade ca sigur sa-r vinde ca painea calda in Europa alaturi de Micutul Hyundai Santa Fe 4 suv '' specific daca rivalul bavarez Bmw X7 suv vine in Europa Primavara viitoare in Europa logic ar trebui sa vina si in Europa gigantul Hyundai Palisade suv LoL!
    2 5
  • Corocsenie Adrian
    Nu e rau. Dar nu stiu cat o sa prinda pe piata americana. Nu prea vad americani sa cumpere coreence.Mai bine il faceau pt. Europa cu motoare de 2.5 sau 3.0 si cred ca era mai bine.
    2 3
  • Si eu sper sa vina cat mai curand in Europa, modelul Grand Santa Fe nu se mai fabrica si am inteles ca Hyundai Palisade va fi inlocuitorul lui.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru