După SUV-ul Bentayga, Bentley va scoate pe piaţă un SUV mai mic

de Mircea Meșter
Miercuri, 01.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley preia modelul Porsche şi anunţă prin vocea CEO-ului companiei că primul SUV din gamă, denumit Bentayga, va fi urmat de un altul, ceva mai mic. Dacă Bentayga va fi lansat în 2016, al doilea urmează cel mai devreme în 2018.

Deşi primul SUV din istoria mărcii Bentley, denumit Bentayga (foto, în versiunea prototip), nu a văzut încă lumina zilei, urmând să fie prezentat în premieră mondială cel mai probabil în această toamnă şi să intre în showroom-uri din 2016, marca britanică se gândeşte deja la posibilitatea de a lansa ulterior un al doilea astfel de model, ceva mai mic ca dimensiuni. Este vorba de un SUV compact care va păstra însă nivelul de preţ şi de calitate reprezentative pentru marca de lux a concernului VW Group, dar care se va adresa probabil unor clienţi noi pentru marca Bentley: femeile cu o situaţie socială şi financiară foarte bună.

Conform primelor informaţii care vin dinspre Bentley, proiectul SUV-ului compact se află în competiţie directă cu cel al unui alt model complet nou pentru brandul britanic, un coupe sportiv inspirat din conceptul EXP 10 Speed 6, prezentat în primăvara acestui an la Salonul Auto de la Geneva. Deşi britanicii au demarat deja sondajele în urma cărora vor decide priorităţile, decizia finală va fi luată anul viitor, iar primul dintre cele două modele va fi lansat în 2018-2019.

"Nu putem să producem ambele maşini deodată, pentru că Bentşey e o companie mică, iar resursele noastre sunt deja întinse la limită.

Dar suntem în faza studiului celor două proiecte, iar ulterior ne vom decide asupra celui de-al cincilea model din gamă", a declarat Wolfgang Durheimer, CEO-ul Bentley, pentru britanicii de la Autocar. "Problema care se pune nu este pe care dintre cele două modele să-l producem, ci pe care s-l scoatem pe piaţă primul", încheie înaltul oficial al mărcii britanice.

via Motortrend

Comentarii (5)

  • i'auzi'l si pe asta....astia din grupul VAG parca-s vorbiti, parca ii aud pe Stephan Winkelmann..."noi suntem o companie mica", "noi nu putem ca altii". Bai, voi parca va adresati unora care au creierul cat nuca. Cum era cum principiul: clientii nostrii sunt mai destepti decat ai lor? Daca tot iesi in fata sa te explici era mai ok sa spui ca pe o piata concurentaiala putina responsabilitate nu strica.

    Martin Winterkorn, show me the money!

    ca raman astia micii fara pampers
    11 4
  • ... pe care il vor boteza Benpasune, Benstepa, sau Bendesert ....
    10 2
  • Astept rival pentru Fiat Panda 4x4 prin 2017 din curtea Bentley, caci deja dintr-o firma care se respecta, exclusivista, a ajuns sa se arunce cu o duzina de modele pe piata.
    5 5
  • Scorpionul_negru
    O idee foarte buna si bine gandita atat pt. ei cat si pt. clienti. Asa cum Porsche are SUV pe Cayenne si crossover pe Macan, Bentley urmeaza aceeasi filosofie. Bvo. Abea astept sa il vad pe cel mic. Cel mare nu prea ma intereseaza.
    5 1
  • Poate ca mi se pare mie, dar cred ca Bentayga este doar un Cayenne cu sigla Bentley lipita pe el. Cel putin profilul pare identic cu Cayenne (daca ignoram micile modificari pentru a-l face Bentley).
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru