E oficial: Apple nu vrea să construiască mașini, ci sisteme care permit rularea fără șofer

de Mircea Meşter
Luni, 05.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O scrisoare trimisă de Apple către autoritățile americane dezvăluie planurile companiei în zona industriei auto: sisteme de automatizare și auto-educare a mașinilor.

Zvonurile legate de o eventuală implicare a celor de la Apple în industria auto persistă deja de câțiva ani, însă dovezile legate de acest aspect au lipsit cu desăvârșire din peisajul industriei.

Cu excepția faptul că Apple a angajat la un moment dat un val de ingineri veniți dinspre Tesla Motors, nicio altă informație nu a "transpirat" din interiorul gigantului american, astfel că detaliile legate de planurile companiei au variat la nivel de zvonistică în ultima perioadă între dezvoltarea unei mașini proprii la dezvoltarea unor sisteme pe care constructorii deja existenți să le poată implementa pe propriile modele.

Ei bine, misterul a fost eliminat parțial la finalul săptămânii trecute, într-o scrisoare deschisă pe care Apple a trimis-o către NHTSA, organizația care se ocupă de stabilirea standardelor de siguranță pe șoselele americane. Conform acesteia, compania californiană are în vedere dezvoltarea unor sisteme care vizează automatizarea și auto-educarea mașinilor într-un varietate de industrii, între acestea numărându-se și industria auto.

Semnată de Steve Kenner, directorul biroului de integritate a produselor Apple, scrisoarea dezvăluie practic intenția americanilor de a construi pachete și sisteme care vor facilita dezvoltarea și adoptarea mașinilor care se vor conduce singure. 

"Compania noastră investește masiv în studiul auto-educării și automatizării mașinăriilor și este fascinată de potențialul sistemelor autonome în multe zone ale industriei, implicit în Transporturi", se arată în epistola trimisă de Apple către NHTSA.

Conform Apple, cel mai important aspect al dezvoltării și popularizării acestor sisteme rămâne deschiderea constructorilor auto la partajarea datelor obținute din cercetări și teste individuale.

"Prin partajarea de informații, industria va construi un set de date complet și mult mai complex decât ceea ce poate să creeze o companie de una singură. Acest lucru le va da ocazia tuturor actorilor din industrie să construiască sisteme care detectează și răspund mai bine la scenarii-limită concrete".

Nu este încă foarte clar cum va alege Apple să facă pasul înspre industria mașinilor autonome, însă una dintre doleanțele înainte către NHTSA vizează eliminarea limitărilor legate de testarea acestui tip de mașini pe șoselele publice din SUA. Conform legilor actuale, o companie nouă care dorește să intre în acest domeniu nu are aceleași drepturi precum una cu nume în industrie.

via Automotive News (înreg)

Comentarii (2)

  • nu stiu daca acesti text a fost recitit inainte de a fi publicat... nu cred acest lucru... cam multe greseli
    2 0
  • Adica Apple sa creeze un soft pe care sa-l licentieze altora? Wow! E ca si cum ar oferi iOS si celorlalti producatori de telefoane...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru