Elon Musk are o rezolvare inedită pentru Dieselgate: "Încurajaţi Volkswagen să producă mai multe maşini electrice"

de Daniel Popescu
Duminica, 20.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk, CEO-ul Tesla, consideră că autorităţile americane ar trebui să le impună celor de la Volkswagen să producă mai multe maşini electrice în loc să-i oblige să remedieze emisiilor maşinilor cu motoare diesel.

Curăţaţi aerul, nu maşinile.

Elon Musk
CEO Tesla
Impunerea remedierii emisiilor pentru motoarele diesel ale maşinilor Volkswagen care au folosit un software fraudulos nu este o măsură potrivită pe termen lung pentru protejarea mediului.

Aceasta este opinia unui grup de 38 de directori, investitori şi lideri ai grupurilor de mediu, care a trimis o scrisoare deschisă autorităţilor din statul american California.

Cel mai cunoscut nume din cadrul grupului este Elon Musk, CEO-ul producătorului de maşini electrice Tesla, care vine şi cu soluţii concrete pentru acest scandal: Volkswagen să fie impulsionată să producă mai multe maşini electrice, în loc să fie obligată să remedieze motoarele diesel.

Direcţionaţi Volkswagen să accelereze lansarea maşinilor fără emisii, care prin natura lor au zero emisii şi nu prezintă nicio oportunitate pentru a trişa.

Elon Musk
CEO Tesla
"Curăţaţi aerul, nu maşinile.
Eliminaţi obligaţia de a remedia maşinile diesel care circulă deja pe străzile din California şi care reprezintă o parte nesemnificativă a emisiilor totale din State şi care nu prezintă un risc individual pentru proprietari. În schimb, direcţionaţi Volkswagen să accelereze lansarea maşinilor fără emisii, care prin natura lor au zero emisii şi nu prezintă nicio oportunitate pentru a trişa"
, precizează grupul în scrisoarea deschisă.

În plus, Musk consideră că ar fi mai eficient ca, în locul unor amenzi usturătoare, Volkswagen să fie obligată să investească în noi fabrici şi centre de cercetare.

Via Fortune

Comentarii (2)

  • de principiu, sa incurajezi o companie sa-si dezvolte noi tehnologii e de bun simt.

    Asta inseamna in primul rand sa beneficieze de ceva stipendii guvernamentale (lucru anormal intro economie libera). In acest caz dece nu ar stimula intregul automotive american sa faca asta?

    Dar e de rasul curcilor (dar si un MARE semn de intrebare), de ce un concern care se lauda cu miliarde in R&D (ce arunca acum cativa ani in urma cel mai eficient hibrid din lume) nu a lansat pe piata daca nu o electrica macar un hibrid adevarat si a preferat sa fure?

    Intr-un fel e si o bataie de joc cu adresa: "Require that (...) invest in new manufacturing plants and/or research"....e ca si cum ar zice ca astia au stat cu mana'n dos. Aceasta cerinta are incarcatura economica din care cei mai avantajati ar fi americanii de rand (aparitia de noi joburi). As merge pana acolo incat sa cred ca o noua companie in domeniul asta ar fi cumva pe placul lui Musk, germanii putand cumva sa contrabalanseze potentialii concurenti (apple si google).

    In fine, hotul prins trebuie pedepsit dar reabilitarea acestuia e preferabila si mult mai profitabila societatii.
    10 6
  • anonimu
    total de acord cu dl. Musk, oricum VAG nu cred ca ar trebui obligat sa investeasca in noi tehnologii in schimbul suprimarii penalitatilor, o va face cu siguranta daca va avea aceasta alternativa, DAR sa nu uitam de jigodiile care conduc lumea care castiga miliarde de euro din petrol, din cauza carora solutiile alternative de propulsie au fost tinute sub lacat,
    tot asa de marele savant Tesla, au avut grija niste nenorociti ca proiectele sale sa nu fie scoase la lumina NICIODATA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru