Englezoaica senzuală: Aston Martin Vanquish Zagato Concept are 600 de cai și caroserie din fibră de carbon desenată de italieni

de Mircea Meşter
Vineri, 20.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caroseriul italian Zagato a creat un Aston Martin unicat pe care-l va expune la Concursul de Eleganță de la Villa d'Este, în Italia. Mașina nu e destinată comercializării, dar probabil că cererile vor schimba acest aspect.

Concorso d'Eleganza Villa d'Este, evenimentul anual care adună crema pasionaților de mașini clasice și nu numai lângă Lacul Como din Italia, va beneficia și în acest an de o premieră mondială. Construită de carosierul italian Zagato cu ajutorul mărcii britanice Aston Martin, noua apariție va fi de fapt un concept - pentru că Aston Martin susține că nu există planuri de producție, nici măcar la scară mică - cu față de model de serie.

Numele său oficial este Aston Martin Vanquish Zagato Concept și este construit, așa cum se poate deduce, pe baza unui Vanquish de serie. Cei de la Zagato au "dezbrăcat" însă mașina de panourile clasice ce caroserie și le-a înlocuit cu panouri dn fibră de carbon care modifică detaliile estetice ale modelului britanic. Avem, de asemenea, o grilă față complet nouă de dimensiuni apreciabile complet și stopuri LED formate din panouri dispuse circular după modelul observat deja pe versiunea de circuit a lui Aston Martin Vulcan.

Rezultatul final este un coupe agresiv și foarte senzual care sub capotă are montat un V12 aspirat de 5.9 litri a cărui putere urcă de la 572 la 600 de cai putere. Nu există detalii legate de performanțe și de consum și este foarte probabil ca acestea să nici nu fie publicate vreodată având în vedere faptul că vorbim despre o mașină care e considerată în mod oficial un concept. 

Așa cum am spus la început, noul Aston Martin Vanquish Zagato Concept va vedea lumina zilei la Concursul de Eleganță de la Villa d'Este, care va avea loc în acest weekend în Italia.

Comentarii (5)

  • Superba!
    15 0
  • Da ceilalti sunt orbi ? Cum numai italienii pot sa deseneze asa ceva ???
    16 1
  • partea din spate e unpic prea ferrari...oricum masina arata foarte bune
    12 1
  • BMW de ce nu e capabil sa faca asa ceva mah? ;(
    3 4
  • Mi se pare o prostie ca unmodel pur britanic sa accepte design specific italian. Daca Aston Martin vrea sa se impuste singura in picior, n-are decat. Farmecul brand-ului era tocmai acel design clasic masiv si sportiv, fara intretaieri si taieturi sub diverse unghiuri alfa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru