Europenii așteaptă cu nerăbdare noua generație Nissan Leaf: mașina electrică a primit 10.000 de comenzi în două luni

de Daniel Popescu
Joi, 21.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a primit deja peste 10.000 de comenzi pentru noua generație Leaf în numai două luni de la lansare, iar primele unități vor fi livrate în luna februarie.

Nissan a oferit în această săptămână primele informații oficiale cu privire la disponibilitatea celei de-a două generații a lui Leaf, cea mai vândută mașină electrică din lume.

Mai întâi, constructorul japonez a anunțat începerea producției pentru noul Leaf la uzina din localitatea britanică Sunderland și livrarea primelor unități în februarie 2018, iar acum avem informații și despre comenzi.

Astfel, noua generație Nissan Leaf a primit deja 10.000 de comenzi pe Bătrânul Continent în ceva mai mult de două luni de la lansarea acestora. Datorită acestor performanțe, Nissan Leaf are șanse ca anul viitor să devină mașina electrică cu cele mai bune vânzări în Europa. Poziția de lider este ocupată în prezent de Renault Zoe, care în acest an a înregistrat o medie de vânzări de circa 2.600 de unități pe lună.

Principala explicație pentru interesul ridicat este creșterea autonomiei la 378 de kilometri conform standardului european NEDC. În plus, Nissan va prezenta o versiune mai puternică, cu o mai mare capacitate a bateriei, până la sfârșitul anului 2018.

Aceasta va avea un preț superior variantei "normale".

De asemenea, un alt avantaj este că noua generație Leaf va avea o disponibilitate semnificativ mai largă în Europa comparativ cu prima generație, care s-a comercializat într-un număr limitat de tari.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru