Exerciţiu de imaginaţie: Skoda Atero, un coupe bazat pe Rapid Spaceback construit de studenţi

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Skoda Rapid Spaceback a fost transformat într-un coupe de un grup de studenţi. Pe numele său Skoda Atera, noul model este complet funcţional, însă nu va intra în producţie de serie.

Skoda a iniţiat un program inedit prin care a permis unor studenţi să-şi exerseze talentul la design pentru realizarea unui model.

Studenţii au avut posibilitatea să personalizeze şi să modifice după bunul plac un exemplar Skoda Rapid Spaceback, iar rezultatul este cel puţin impresionant. Aceştia au modificat poziţia şi structura montanţilor pentru a transforma hatchback-ul într-un coupe cu geamuri spate supradimensionate, iar noul model a fost botezat Skoda Atero.

"Ne-a luat două luni pentru a decide designul exterior al lui Atero. Alte idei de design au inclus o limuzină şi o maşină pentru Raliul Dakar, dar cu toţii am decis că un coupe este o idee bună", explică Daniel Voce, purtătorul de cuvânt al grupului de studenţi.

Pe lângă forma de coupe, Skoda Atero a primit şi un design agresiv prin modificarea prizelor de aer, stopurilor, eleronului şi a barei de protecţie. Studenţii au optat pentru pneuri cu jante de 18 inch împrumutate de la Skoda Octavia, iar culoarea aleasă pentru model a fost nebru cu unele nuanţe de roşu care să inspire agresivitate.

În total, studenţii au avut nevoie de 1.700 de ore de muncă pentru acest proiect şi, deşi maşina este funcţională şi a fost testată pe şosea, aceasta nu va intra în producţie de serie.

Via Auto Express

Comentarii (10)

  • foarte frumoasa masina...model de exceptie1
    7 14
  • Imi seamana a Honda CRX prima generatie...
    13 4
  • carcotasu
    ok .. au facut ceva .. dar nu
    18 1
  • A venit crăciunul devreme ? ....cumva ne-am întors prin anii '80?
    Mai degrabă pare o cioară schingiuită.
    19 1
  • comentariul meu trebuia pus intre ghilimele pt. a fi inteles....am crezut ca fara.... ironia va fi vizibila dar...
    5 0
  • Dark Hideous din Sutar Ouar
    8 0
  • Constat cu stupoare ca rautatea unora numai tine cont nici de faptul ca este un proiect, nici de faptul ca acest proiect apartine unor studenti.
    4 5
  • carcotasu
    @mishazaitev: in primul rand nu prea am vazut comentarii care sa reprezinte"rautatea" oamenilor si in al doilea rand oamenii au tot dreptul sa-si exprime aceasta "rautate" pentru ca eu unul o vad ca fiind critica si avand in vedere ca sunt de abia studenti chiar au nevoie de acest feedback(chiar daca acestia nu o sa citeasca comentariile de pe automarket :)) .. ce te astepti sa le zica toata lumea bravo si cand ar fi pusi in fata unei situatii reale lumea sa dea inapoi pentru ca studentii s-au culcat pe o ureche cand lumea le-a zis bravo, chiar si asa de incurajare ? .. eu zic ca e ok sa fii putin rau in astfel de cazuri(nu este specific doar industriei auto iar de multe ori lectiile invatate dau roade ;)) .. toate cele bune
    8 2
  • Subscriu - rezultat nasparliu ! ...Argumente? Suficient sa "admiram" NON-integrarea formei tevilor de esapament in spoilerul spate, ca sa nu mai vb. de alte "rezolvari" demne de gimnaziu...

    Desi @mishazaitzev pare sa aiba dreptate la o prima vedere (dat Like pt. buna lui credintza indulgenta), la o... a doua vedere nu trebuie uitat ca-i vb. "doar" de studenti, da' nu de la Medicina sau Drept... :-)

    Rezultatul final aduce deci dupa mine mai mult cu vechiul Audi A2 (flop comercial SI din cauza liniei stranii, pe linga pretzul umflat) decit cu CRX-ul Honda (primul, nu urmatorul "Del Sol").
    CRX care a fost un succes remarcabil SI datorita design-ului inspirat, chiar daca unii ziceau ca-i un pic furat de la Alfa Junior Z-ul desenat in anii '70 de Zagato.
    8 1
  • @Kirotractor
    Probabil erau studenti la medicina legala si si s-au inspirat dupa ultima disectie a unui sobolan negru.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru