Fiat intră în hora maşinilor autonome: Grupul Fiat-Chrysler dezvăluie Pacifica Hybrid, minivanul autonom dezvoltat împreună cu Google

de Daniel Popescu
Marti, 20.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler a prezentat primele imagini cu noul Pacifica Hybrid, minivanul autonom dezvoltat în parteneriat cu Google care urmează să fie testat în Statele Unite.

Fiat este unul dintre puţinii constructori care nu a dezvoltat sisteme pentru maşini autonome, iar italienii au preferat în primăvara acestui an să semneze un parteneriat tehnic cu Google.

Gigantul IT american a decis recent să renunţe la propria maşină autonomă în favoarea dezvoltării unor sisteme pentru astfel de vehicule, iar acum cele două părţi au dezvăluit roadele colaborării.

Grupul Fiat-Chrysler a dezvăluit Pacifica Hybrid, un minivan furnizat de Fiat şi echipat de Waymo cu sisteme autonome. Waymo este noua companie desprinsă din cadrul Google care se va ocupa exclusiv cu dezvoltarea unor astfel de sisteme, iar în cazul lui Chrysler Pacifica Hybrid inginerii au modificat inclusiv sistemele electrice, sasiul şi trenul de rulare pentru a optimiza maşina pentru pilotaj autonom.

Urmareste Automarket
"Pacifica Hybrid va fi o completare grozavă la flotă noastră de maşini autonome de test.
Echipele de dezvoltare şi producţie au fost parteneri agili şi ne-au permis să trecem la asamblarea vehiculului final în numai 6 luni"
, explică John Krafcik, CEO-ul Waymo.

Până în prezent, maşina a fost testată într-un circuit intern în Michigan, Arizona şi California. Pentru moment, cele două companii nu au dezvăluit programul detaliat al viitoarelor teste cu Chrysler Pacifica Hybrid.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru