Final de carieră: Uzina Ford de la Craiova a produs ultimul exemplar B-Max

de Cornel Șocariciu
Sambata, 02.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultimul exemplar Ford B-Max a pășit pe poarta uzinei din Craiova. Din 2012 și până acum, Ovalul Albastru a asamblat aproape 280.000 de exemplare B-Max. Producția SUV-ului EcoSport demarează în această toamnă.

La finalul lunii iulie, Ford a anunțat o regândire a strategiei pentru uzina de la Craiova. Oficialii constructorului american au anunțat că producția monovolumului B-Max va înceta în prima parte a lunii septembrie, urmând ca SUV-ul EcoSport să pășească pe linia de asamblare din Bănie.

Iar finalul de carieră anunțat în luna iulie a sosit. Oficialii Ford au anunțat că echipa de la Craiova a asamblat ultimul exemplar B-Max. Din iunie 2012 și până în prezent, B-Max a fost produs în aproximativ 280.000 de unități, însă popularitatea în creștere a SUV-urilor a generat această nouă strategie.

Activitatea uzinei de la Craiova se reia începând cu 20 septembrie, iar toată echipa se va orienta către lansarea lui EcoSport. Pentru a marca finalul de carieră al lui B-Max, echipa Ford a realizat și un clip cu o parte dintre clienții care utilizează monovolumul produs la Craiova.

Tot în luna iulie, Ford a anunțat că echipa de la uzina din Craiova mai are nevoie de încă 500 de persoane care să se ocupe de producția SUV-ului EcoSport.

În același timp, Ford a anunat că recrutează alte 200 de persoane care vor lucra în cadrul diviziei de motoare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru