Fisker Atlantic - lansare amânată pentru 2014

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 17.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fisker, producătorul de automobile electrice premium de peste ocean, are probleme financiare şi amână lansarea modelului Atlantic pentru 2014.

Fisker a decis să amâne lansarea modelului Atlantic cu doi ani faţă de data prevăzută iniţial. Astfel, berlina premium cu propulsie hibridă va fi oferită la vânzare la finalul anului 2014, sau începutul anului 2015. Anunţul a fost făcut de noul CEO al companiei Fisker, Tony Posawatz în cadrul unei întâlniri cu potenţiali investitori.

Fisker are probleme financiare şi deşi a reuşit să atragă 1.2 milioane de dolari de la fonduri de investiţii, are nevoie de mai mulţi bani pentru a pune în aplicare planurile pentru noul model Atlantic. În prezentarea făcut potenţialilor investitori, Fisker a mai dezvăluit că modelul Atalntic va avea un preţ de pornire de 55.000 dolari pentru piaţa americană. De asemena, platforma tehnică folosită pentru modelul Atlantic ar putea fi apoi punctul de pornire şi pentru alte modele Fisker, eventual un viitor SUV sau crossover.

Urmareste Automarket
Modelul Atlantic este esenţial pentru marca Fisker.
Firma a avut probleme cu termenele de livrare şi calitatea fabricaţiei la modelul de top Karma şi are nevoie să îşi recâştige credibilitatea în ochii potenţialilor clienţi. Fisker Atlantic va fi fabricat la uzina din Delaware, Statele Unite, o fostă fabrică General Motors achiziţionată de Fisker. Însă, unul din principalii furnizori de componente pentru Fisker, producătorul de acumulatori A123 Systems ar putea da în curând faliment. Rămâne de văzut dacă Fisker îşi va putea respecta promisiunea de introduce în producţia de serie modelul Atlantic în 2014.

Via autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru