Noul Fisker Alaska va fi disponibil și în Europa. Producția va fi limitată

de Tiberiu Safta
Marti, 23.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fisker Alaska, noua camionetă electrică a mărcii americane, va fi disponibilă oficial și în Europa. Rivalul lui Tesla Cybertruck va fi produs în serie limitată pentru Bătrânul Continent.

În vara anului trecut, Fisker a lansat prima sa camionetă electrică, botezată Alaska. Producția noului model va începe abia în prima parte a lui 2025, iar piața de debut a noii camionete electrice va fi cea din Statele Unite. Din fericire, noul Fisker Alaska va ajunge și în Europa. Informația a fost confirmată oficial de către Henrik Fisker, CEO-ul mărcii, pentru publicația britanică Autocar.

Cu toate acestea, Fisker spune că noul model va fi disponibil în număr limitat pentru Bătrânul Continent. Mai mult, constructorul american nu a confirmat momentul lansării noului pick-up electric pe piața europeană. Cel mai probabil, acesta ar urma să ajungă la noi în a doua jumătate a lui 2025 sau chiar în 2026.

Noul Fisker Alaska va fi disponibil în două versiuni cu baterii diferite. Prima versiune va avea un acumulator de 75 de kWh și o autonomie de aproximativ 370 de kilometri. Cealaltă versiune va fi dotată cu o baterie de 113 kWh, de unde va rezulta o autonomie de 547 de kilometri.

Fisker nu a dezvăluit nici până azi detalii despre puterea propulsorului. Cel mai probabil, însă, noul Fisker Alaska ar urma să primească aceleași motoare ca SUV-ul Ocean. Mai exact, vorbim de motoare de 275 de cai putere, respectiv de 540 de cai putere. În orice caz, Fisker spune despre noua camionetă că accelerația de la 0 la 96 de km/h va fi de 3.9 secunde.

Deocamdată, Fisker nu a anunțat nici prețul de pornire pe piața europeană a noului model.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Ce mai conteaza pretul de pornire, bine ca stim din timp ca va aparea peste 2 ani, era nasol sa ne ia prin surprindere si sa vedem la stiri ca este deja disponibil la vanzare.
    6 0
  • Catalin
    Dar ce spune Renault cu al sau Alaskan? Audi a făcut gat lui Nio pentru o literă. Pct.2 Dl.Fisker nu s-a interesat la Mercedes cate camionete X Klasse a vândut?
    0 0
  • Banditos
    @Catalin

    Bine punctat. In Eu camionetele mari se vand ca painea calda. Merc si-a oprit productia pentru ca nu faceau fata si decat sa se faca de rusine pentru nerespectare de termene mai bine suspenda livrarile. Sau Fisker stie ca vanzari ciu-ciu si mai bine abordeaza toate pietele, poate-poate?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru