Fiul lui Carlos Ghosn: “Procurorii vor ca tatăl meu să-și mărturisească faptele printr-o declarație scrisă în japoneză, desi nu înțelege limba”

de Paul Cosma
Duminica, 06.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii japonezi vor să obțină o mărturisire a neregulilor financiare din partea lui Carlos Ghosn. Anthony Ghosn, fiul fostului șef Nissan, a declarat în presa franceză că procurorii din Tokyo vor ca tatăl său să semneze o mărturisire în japoneză, deși acesta nu înțelege limba.

Carlos Ghosn este aproape de prima apariție publică după ce a fost arestat la Tokyo în urmă cu aproape două luni. Fostul șef Nissan a cerut să fie audiat public pentru a afla motivele pentru care arestul său a fost prelungit, iar ședința va avea loc pe data de 8 ianuarie.

Până la momentul respectiv, fiul său a oferit, în presa franceză, primul interviu de când Carlos Ghosn se află în arest. Anthony Ghosn (24 ani) a declarat că autoritățile japoneze nu i-au dat voie să-și vadă tatăl după ce acesta a fost reținut la Tokyo.

În cadrul interviului, Anthony a mai spus că procurorii vor să obțină o mărturisire a neregulilor financiare din partea lui Carlos Ghosn.

“Paradoxul este că ei (n.a. procurorii) vor ca tatăl meu să semneze o mărturisire în japoneză, deși el nu înțelege limba,” a transmis Anthony Ghosn. Potrivit acestuia, Carlos Ghosn ar fi slăbit 10 kilograme de când se află în arest deoarece mănâncă doar orez de 3 ori pe zi.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Fostul CEO Nissan este reținut până cel puțin pe 11 ianuarie, după ce arestul său a fost prelungit consecutiv de trei ori pe baza unor acuzații noi care includ faptul că a raportat venituri mai mici decât cele primite din partea companiei pe o perioadă lungă de timp.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru