Șeful Nissan recunoaște că a primit mai mulți bani decât ar fi trebuit și că a încălcat procedurile companiei: “Îmi pare rău, voi da banii înapoi”

de Paul Cosma
Joi, 05.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Nissan este în centrul unui nou scandal, după ce o investigație internă a scos la iveală că a primit compensații financiare mai mari decât ar fi trebuit și că a încălcat procedurile în acest sens. “Îmi pare rău, voi da banii înapoi,” a spus Hiroto Saikawa. El este considerat artizanul arestării lui Carlos Ghosn, fostul șef Renault-Nissan, cel acuzat de multiple nereguli financiare și care așteaptă să fie judecat în Japonia.

Nissan se confruntă cu noi probleme de imagine, după ce o anchetă în sânul companiei a evidențiat probleme privind compensațiile financiare oferite CEO-ului și altor directori executivi.

În centrul atenției se află șeful Hiroto Saikawa, cel care a recunoscut că a primit mai mulți bani decât ar fi trebuit și că a încălcat procedurile interne. Saikawa susține că acele compensații au fost făcute pe baza unui sistem realizat de Carlos Ghosn și că a crezut că “procedurile au fost corecte”.

“Îmi pare rău că am provocat îngrijorări. Voi da banii înapoi, a spus Saikawa, negând că a fost implicat direct în elaborarea compensațiilor financiare incorecte.

Nissan a transmis oficial că rezultatele anchetei interne vor fi discutate în Board în data de 9 septembrie. Compania trebuie să dea explicații, în contextul în care încerca să-și repare imaginea șifonată după telenovela Carlos Ghosn, începută în noiembrie 2018 cu arestul fostului șef Renault-Nissan.

În ceea ce-l privește pe Ghosn, acesta așteaptă să fie judecat în Japonia sub acuzația că a prejudiciat Nissan cu suma de 5 milioane de dolari.

El a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse, spunând că a fost victima unui complot.

Via Reuters

 

Comentarii (14)

  • Se impute treaba.
    Deci japii sunt cu musca pe caciula, insa au gasit de cuviinta sa dea vina pe Carlos Ghosn pentru toate problemele stiute si nestiute
    14 2
  • Evident
    Hotul striga hotii... NIssan pare pe muchie de cutit, au scazut mult i la capitolul vanzari si valoarea actiunilor, cred ca mai bine ii dadeau "venituri necuvenite" in continuare lui Ghosn...
    10 1
  • Trebuia sa spuna asta inainte de scandal, nu dupa, niste bani in plus din cer sunt bineveniti, ar spune un roman, nu ? Dar un japonez ? Ne explica Edikk mai bine, el cunoaste cel mai bine cultura lor.
    13 2
  • hopa, inca unu care fura curent :)))
    13 1
  • cine sapa groapa altuia...
    cand te joci cu batu prin gard...
    pe dinafara e vopsit gardul...

    dar stai, japonezii nu au astfel de proverbe....altfel ar fi fost in locul nostru

    in ultima vreme ies la iveala o sumedenie de scandaluri prin toate colturile lumii...parca ne-a lovit strechea pe toti
    8 1
  • inexorabil
    Vorba unui mucalit: "Prostia este suverană pe pământ. Dar nu ea conduce lumea, ci masoneria".
    9 7
  • Edikkk
    Dan grc aveţi perfectă dreptate. Dealtfel toţi (care v-am votat pozitiv).
    4 2
  • Inca o data se adevereste chestia aia : toti suntem la fel, chiar daca avem ambalaje diferite! Fiecare intelege ce vrea!
    9 3
  • Am crezut ca ma cracanez de ras. Adica asta care l-a dat jos pe don carlo fura mai tare ca el. Cand viata bate filmul.

    In poza mie mi se pare ca arata cum a primit banii si nu i-a parut rau deloc. Pe moment. Acuma ca l-au prins, se caieste si-i curg ochii de ti se rupe inima.

    "Asa am cazut in ispita, cand am vazut pachetul de gologani. (Vezi poza). Mi-a luat mintile, am uitat de bushido, de seppuku, de amaraciunea lu' mafia pe Automarket si de toti tantalaii care se inchina la noi, astia superiorii din tara soarelui rasare. imi pare rau acuma pentru toti care au inghiti galusca cu calitatea japo. Dar nu-i nimic, la colturile blocurilor, tot noi suntem cei mai tari. Banzai!!! Sau pe romaneste: Bani sa ai!!!".

    QED.
    13 1
  • Adrian
    Imposibil asa ceva domnilor. Eu nu cred! Asemenea furturi se intampla doar in Romania, si doar de catre PSD. Restul sunt inapti in a fura, sunt fii lui sf. Petru. Ce sa mai spun de japonezi, lumina lumii!
    10 2
  • ...Care imagine Nissan? Că demult au Bushid-o de toți pereții...:-)
    Așa le trebuie în orice caz dac-au refuzat să mă angajeze-n locu lu Carlito Ghost, în condiții ideale pentru ei fiindcă practic fără salariu.
    Da, le propusesem un centru R&D Nissan la Caracal cu lefuri gen Ford de 350 €/lună, așa că din profit plăteau 30 de CEOi..., dar nu le-a convenit poate că le-am cerut și câte-o șaormă zilnic. :-P

    Serios acu, japii nu mai sînt ce-au fost -- zic asta cu simț de răspundere fiindcă i-am și vizitat de două ori, și mai ales la 16 ani distanță, diferențele socio-psihologice (sau chiar psihotice? :-)) fiind evidente.

    N-are rost aici vreo analiză abisală a rolului lor de avangardă-n digi-transumano-globalizarea actuală, da-n orice caz nu-i de râs remarca lui @inexo.
    De nu-l credeți pe el, ascultați-l măcar pe #Moș@Kiro: chiar în poza articolului e transmis un semn ocult (adică non-verbal)... masonic.
    11 1
  • @Kirotractor
    Poate știi, poate nu, dar în Caracal japonezii au ajuns deja.

    Credeți că glumesc?

    Nu vă dau mură-n gură. Căutați pe gugăl.
    Hai că e foarte simplu: "caracal japonezi"
    6 0
  • @ignis: Holy Yazaki, chiar n-aveam habar !!!
    Clar că mi-au manglit ideea. :-P
    8 0
  • He he... Lucrurile însă capătă o turnură suprarealistă.

    Uite o știre fix de acum o sătămână (29 august 2019) !!!

    "Ambasadorul Japoniei la București în vizită la Primăria Caracal"

    Nu e Times New Roman! N-au ei imaginația asta :))

    Pentru conformitate.

    http://gazetaoltului.ro/2019/08/29/ambasadorul-japoniei-la-bucuresti-in-vizita-la-primaria-caracal/

    Acu' că Yazaki e pe acolo poate vor face și o fabrică de ace brice și katane, na, acolo, de ce are nevoie olteanu' la casa lui.

    Sau poate bagă un ochi aici la comentariile tale și le vine vreo idee :))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru