Ford ar putea construi mașini electrice în Germania după 2023: "Decizia va fi luată doar dacă vânzările vor crește"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 04.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford analizează posibilitatea de a construi mașini electrice la uzina de la Koln după 2023, însă decizia finală va depinde de volumul vânzărilor înregistrate.

Constructorii auto lansează în această perioadă numeroasele modele electrice, însă evită să înceapă producția în volume ridicate ca urmare a faptului că vânzările sunt în continuare mici comparativ cu mașinile cu motoare tradiționale. Tocmai de aceea, marii constructori nu se grăbesc să investească sume importante în creșterea volumului, iar oficialii Ford au oferit și un exemplu în acest sens.

Americanii se gândesc la varianta de a produce mașini electrice în volume mari la uzina pe care o dețin în localitatea germană Koln, însă acest lucru se va petrece cel mai devreme în 2023 și numai în cazul în care vânzările vor crește semnificativ.

Una dintre explicații este că producătorii trebuie să investească sume importante și mult timp pentru adaptarea liniilor de producție. De exemplu, Ford estimează că ar avea nevoie de 15 luni pentru a adapta producția uzinei de la Koln la mașini electrice. "Pur ipotetic, 2023 ar fi un termen potrivit.

Ar fi posibil dacă vânzările de mașini electrice ar crește mai puternic. Din păcate, în prezent, mașini electrice nu sunt profitabile în mod deosebit", spune Gunnar Herrmann, vicepreședinte al Ford Europa.

Oficialii Ford spun însă că decizia ar fi mai ușor de luat în cazul în care autoritățile locale ar subvenționa o parte dintre investițiile necesare. "Statul ar putea să-și facă treaba pentru a iniția schimbarea structurală, la fel ca și guvernul federal", a adăugat Herrmann.

Anul 2023 nu a fost menționat întâmplător, întrucât actualul ciclu de viață al modelului Ford Fiesta va ajunge atunci la final.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru