Ford investeşte 2.6 milioane de euro în 2015 pentru programul de instruire gratuită a şoferilor

de Sebastian Toma
Vineri, 13.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford vrea să instruiască 5.000 de şoferi tineri din Europa pentru a-i învăţa să fie conducători auto mai siguri. Compania va investi 2.6 milioane de euro anul acesta pentru a-şi realiza obiectivul.

Esential 6100 de şoferi din Europa au urmat cursurile Ford Driving Skills for Life în ultimii doi ani.
Ford a anunţat investiţii de 2.6 milioane de euro la nivel european pe parcursul anului 2015 pentru a continua programul său de instruire gratuită a şoferilor tineri în tainele conducerii defensive. Doar în cursul acestui an, Ford vrea să instruiască 5.000 de şoferi tineri prin programul Ford Driving Skills for Life. Acesta vizează cursuri de conducere defensivă gratuite pentru tineri şi va fi derulat în 11 ţări şi în acest an. În cazul tinerilor cu vârsta între 18 şi 24 de ani din Europa, accidentele de maşină sunt principala cauză a decesului. Până în prezent, Ford a instruit deja peste 6.100 de tineri şoferi din Europa în ultimii doi ani.

Programul de instruire Ford Driving Skills for Life este gratuit şi oferă instruire practică pentru recunoaşterea pericolelor din trafic, manevrarea autovehiculului, gestionarea vitezei de rulare şi a distanţei dintre vehicule şi analizarea şi experimentarea diferiţilor factori de distragere a atenţiei de la volan pentru evitarea acestora.

Spre exemplu, şoferii tineri care participă la Ford DSFL sunt invitaţi să încerce să trimită un SMS în timp ce parcurg un traseu cu jaloane şi obstacole pentru a descoperi cât de periculos este acest obicei chiar şi într-un mediu controlat. În plus, Ford şi industructorii angajaţi de această companie le prezintă tinerilor mai multe instrumente care simulează starea de ebrietate şi provocă tinerii şoferi să experimenteze sarcini zilnice simple cu acele dispozitive aplicate pentru a descoperi influenţa adevărată a băuturilor alcoolice asupra corpului uman.

REPORTAJ: Condusul defensiv - o lecţie de supravieţuire la volan

Urmareste Automarket
Programul Driving Skills for Life de la Ford a fost lansat în Statele Unite ale Americii în urmă cu 11 ani. De atunci şi până în prezent, Ford are peste 500.000 de persoane care au urmat gratuit cursurile programului său.
Programul celor de la Ford este printre puţinele oferite gratuit care adresează problema conducerii defensive pentru tinerii şoferi din România. Aici puteţi citi impresiile noastre după participarea la prima sesiune, derulată la Craiova în vara anului trecut.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru