Francezii vor să privatizeze radarul: amenzile vor fi date de companii private, poliţiştii se vor ocupa de misiuni importante

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritarile franceze intenţionează să privatizeze serviciile de radar pentru a permite poliţiştilor să se ocupe de alte infracţiuni. Amenzile pentru depăşirea limitelor de viteza vor fi acordate de companii private.

Avem în maşini doi poliţişti sau doi jandarmi foarte bine calificaţi. Credem că putem să folosim mai bine aceste resurse.

Emmanuel Barbe
Ministru delegat pentru siguranta rutiera
Statul francez a lansat o propunere inedită care ar putea fi preluată şi de autorităţile române pentru a acoperi deficitul de poliţişti: privatizarea radarului.

Ideea presupune ca radarele să fie operate de companii private care să angajeze personal special pentru aceste posturi, în timp ce poliţiştii alocaţi în prezent vor fi trimişi în misiuni mult mai importante pentru asigurarea ordinii publice.

"În prezent avem în maşini doi poliţişti sau doi jandarmi foarte bine calificaţi. Credem că putem să folosim mai bine aceste resurse", explică Emmanuel Barbe, ministrul delegat în siguranţa rutieră din Franţa.

Ideea nu este însă pe placul guvernului sau al altor autorităţi franceze. Ministrul de interne Bernard Cazeneuve a exclus varianta provatizarii radarelor şi consideră că siguranţa pe drumurile publice trebuie asigurată de autorităţile statului.

"Statul va continua să se ocupe de aceste sarcini.

Nu se pune problema să cedăm suveranitatea statului în privinţa controlului traficului. Să oferim aceste prerogative în beneficiul companiilor provate nu este o idee bună", precizează el.

Cu toate acestea, acelaşi minister de interne admite că ia în calcul posibbilitatea că radarele să fie operate în viitor de poliţişti aflaţi în rezervă sau de companii private.

Via Caradisiac

Comentarii (4)

  • firmele astea private iti fac si reduceri?
    la 3 depasiri de viteza iti dau una gratis/te scapa de una? ;-PP
    24 0
  • Da, pentru ca lucrurile merg intotdeauna perfect cand sistemele politienesti sunt conduse de corporatii, dupa cum am vazut din modelul Americii, unde sistemul juridic este detinut de companii private, care au ca interes un numar cat mai mare de detinuti, ce rezulta intr-un profit cat mai mare. Asa au reusit sa creeze cea mai mare populatie de detinuti din lume. Sa fim seriosi! Daca radarele ar fi detinute sau operate de companii private, ar fi in interesul lor sa dea cat mai multe amenzi pentru a scoate un profit cat mai mare. Asta ar duce in mod sigur la crearea unui sistem abuziv care jecmaneste oamenii! La fel ca sistemul de asigurari RCA pe care il avem in prezent si la fel ca orice alta porcarie corporatista care exista sa jecmaneasca oamenii! Parca politistii nu-s destul de disperati dupa amenzi in prezent. Ce ne lipseste sunt niste privati in stare sa faca orice sa dea amenzi. O idee cretina!
    17 0
  • Singurul lucru bun pe care il vad la o privatizare a radarelor este ca ne mai fiind politisti, poti sa le tragi peste ochi dupa pofta inimii.
    6 3
  • radarele ar trebui robotizate, calculand viteza medie. dar nah, nu te mai surprinde si numai fac ei bani.
    eu zic ca ar trebui sa dispara de tot. la fel si tampenia cu obligativitate centura.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru