Grupul Jaguar Land Rover, afectat de scăderea vânzărilor diesel în Europa: pierderi de 236 de milioane de euro în ultimele 3 luni

de Paul Cosma
Joi, 02.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover a raportat pierderi semnificative în ultimele trei luni, unul dintre motivele invocate fiind scăderea vânzărilor diesel în Europa. Astfel, grupul britanic a pierdut circa 236 de milioane de euro în trimestrul precedent.

Ieșirea iminentă a britanicilor din Uniunea Europeană a dat peste cap companiile din mai multe sectoare ale industriei, printre care și constructorii auto.

Anul 2018 nu este deloc bun pentru Jaguar Land Rover, care suferă în continuare din cauza vânzărilor slabe și a neclarităților legate de Brexit.

Grupul JLR a raportat pierderi de aproximativ 236 de milioane de euro în trimestrul aprilie – iunie. Unul dintre motivele invocate pentru această contraperformanță este legat de scăderea drastică a vânzărilor de mașini diesel în Europa și, în special, Marea Britanie.

“Cererea din Europa, una din piețele cheie pentru JLR, a fost afectată negativ de incertitudinile privind motoarele diesel și Brexit, precum și de taxele suplimentare pentru diesel în Marea Britanie,” a declarat CEO-ul Ralf Speth.

Grupul britanic speră că situația vânzărilor se va îmbunătăți, până la sfârșitul anului, cu ajutorul unor modele noi precum Jaguar I-Pace.

În luna aprilie, JLR a anunțat că este pe punctul să taie 1.000 de joburi și să reducă producția la două dintre fabricile sale din Marea Britanie, din cauza vânzărilor foarte slabe și a incertitudinii provocate de Brexit.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • mircea badea
    frumos, la vale elegant, disparitie diesel cat de cat..
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru