Honda Civic primește motorul diesel de 1.6 litri: constructorul japonez oferă și o cutie automată cu 9 rapoarte

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 25.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a pregătit o serie de noutăți în gama Civic. Atât hatchback-ul, cât și sedanul pot fi comandate cu un motor diesel de 120 CP. În plus, japonezii introduc și o cutie automată cu 9 rapoarte, disponibilă exclusiv cu unitatea diesel.

Honda a pregătit un motor diesel pentru noua generație Civic. Unitatea de 1.6 litri va fi disponibilă atât pe versiunea hatchback, cât și pe varianta sedan. Motorul pregătit de constructorul nipon a fost revizuit și garantează un nivel de zgomot și vibrații reduse comparativ cu propulsorul folosit pe vechea generație.

Untatea de 1.6 litri i-DTEC dezvoltă 120 CP la 4.000 rpm și 300 Nm începând cu 2.000 rpm. În același timp, japonezii ne anunță că propulsorul diesel va putea fi cuplat atât la o transmisie manuală cu șase trepte, cât și la o cutie automată cu nouă rapoarte, aceasta din urmă fiind o premieră în gama Civic.

Noul Honda Civic echipat cu motorul diesel și transmisia cu nouă rapoarte poate accelera de la 0 la 100 km/h în 11 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 200 km/h. Consumul de carburant anunțat de producător este de 4.1 litri la 100 de kilometri în regim mixt, în timp ce emisiile de CO2 ajung la 108 grame/km (109 g/km în cazul hatchback-ului).

Oficialii Honda spun că noua transmisie are un comportament rafinat și este capabilă să "sară peste câteva trepte" pentru a oferi un răspuns rapid.

În România, noul Civic echipat cu motorul diesel va fi disponibil pentru comandă începând cu luna viitoare. 

Comentarii (9)

  • Pai....nu zicea Honda ca renunat la Diesel?
    8 3
  • honda devine marketing si atat
    9 rapoarte
    11 secunde 100
    4.1 l consum

    unde e evolutia?

    o astra j 1.6 cdti de 110 cp manuala are aceleasi specificatii tehnice si costa 5000 de euro. dincolo de o antifonare si un confort mai bun, pentru 20.000 euro, unde e evolutia?

    astra are 3.5 consum declarat.
    7 10
  • Alex D.
    Cel mai bine se va vedea cand va incepe testarea WLTP.
    6 0
  • Este o ofertă normală pentru cumpărătorii europeni care încă își mai doresc diesel. Honda încearcă să înlocuiască dieselul cu hybrid dar acest proces va fi în etape implememtat si va începe cu SUV.
    Comparația Civic cu Astra, pe orice criteriu auto face parte din capitolul "Hy, Hy am si eu ceva de scris despre mașini"
    7 3
  • gerula
    evolutia e la pret.
    2 3
  • Vai de mine... Diesel? Chestia aia puturoasa si care provoaca_cancer? :D

    Heheheeeee... Nu mor caii cand vor cainii. :D

    Diesel este si va fi in continuare o optiune fantastica: eficient si ieftin, cuplu bun, emisii CO2 mai mici decat la motoarele Otto, rezistenta imbatabila in timp.

    In sfarisit le vine minte la cap producatorilor. Excelent! Vesti bune!
    7 9
  • kim_vl
    Dar 1.6 diesel cu 9AT e deja in oferta la 24000/Elegance si 27900/Executive. Ce e nou ?
    3 2
  • Evolutia este in emisii. Daca acest motor respecta normele de emisii in toate conditiile de utilizare, nu numai pe stand atunci este foarte bine, Motoarele diesel daca sunt dotate cu toate sistemele de reducere a emisiilor: filtru de particole si catalizator pentru reducerea selectiva a oxizilor de azot sunt foarte performante. Pe nedrept ele sunt acum blamate. Producatorii seriosi vor gasi solutii pentru evolutia pozitiva a acestor motoare.
    8 0
  • Ce provenienta are cutia de viteze? 9 trepte??!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru