Hyundai i30 va avea o versiune sportivă, dar nu va purta emblema noii divizii de performanţă N

de Bogdan Mirică
Marti, 02.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai pregăteşte un derivat sportiv pentru actualul i30. Acesta ar urma să fie introdus pe piaţă în primăvara anului viitor, odată cu faceliftul lui i30.

Hyundai lucrează în prezent la o versiune sportivă a modelului i30. Era şi timpul ca producătorul coreean să ofere o alternativă la modelele similare ale fratelui de concern Kia: Cee`d GT şi Procee`d GT.

O serie de imagini spion confirmă testele unei versiuni sportive, care va adopta un kit de caroserie ceva mai agresiv, cu prize de aer mai mari pentru spoilerul faţă, cu praguri laterale şi cu o evacuare dublă.

În ceea ce priveşte motorizarea, primele informaţii conduc către propulsorul de 1.6 litri, supraalimentat, regăsit în prezent pe Veloster Turbo. Unitatea beneficiază de injecţie directă şi de o putere totală de 184 de cai, combinată cu un cuplu motor de 265 de Nm. Pe actualul Veloster, această unitate asigură un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 8.4 secunde, performanţă ce ar putea fi copiată şi de i30.

Esential 184 de cai putere ar urma să aibă versiunea sportivă a lui Hyundai i30.
După cum putem intui, noua versiune sportivă i30 nu va fi etichetată cu litera N, anunţată ca fiind indicativul de performanţă al brandului pentru modele viitoare.
I30 ar urma să fie prea cuminte pentru a face parte dintr-o asemenea gamă. În plus, Hyundai a anunţat că i20 va fi primul model din gama de performanţă N.

Noul Hyundai i30 în versiune sport ar putea debuta la începutul anului viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Tot atunci este aşteptat şi faceliftul modelului de serie.

via autocar

Comentarii (6)

  • ma indoiesc ca vor pune 1.6 de 184cp cand pe kia au pus cel de 204cp. ca si cum vag ar pune pe golf gti 200cp si pe leon cupra 250..
    0 1
  • @mog
    pai golf gti are 220-230 cp si leon cupra 265-280cp;
    vechiul golf gti avea 200 si cupra 240-265
    0 0
  • eh, am facut o comparatie nefericita acum, normal trebuia sa zic octavia rs, nu cupra, stiu ca au versiunea 280 cp, dar pe aia as compara`o cu golf R, desi nu e 4x4.
    0 0
  • @mog
    pai se zvoneste ca o sa faca si o octavia rs de 280cp, cu motorul de pe cupra.
    0 0
  • mi se pare ilogic. de ce mi`as mai lua gti atunci daca am un cupra mai ieftin, mai frumos si mai puternic.
    unde mai pui ca daca va fi si o octavia de 280cp, mai poti cara cu ea si tu un porc transat de la tara, de craciun, ca tot omul
    0 0
  • @mog
    cupra nu e mai ieftin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru