În vizită la stilist: noua generaţie Mercedes Clasa A va creşte în dimensiuni, dar va fi mai uşoară

de Daniel Popescu
Marti, 26.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie Mercedes Clasa A va avea dimensiuni mai mari şi un spaţiu generos pentru pasagerii din spate, însă masa totală va scădea datorită utilizării aluminiului.

Mercedes pregăteşte o serie de schimbări importante pentru cel mai mic model pe care îl are îl gamă, Clasa A. Modelul compact va primi o nouă generaţie în 2018, iar primele informaţii încep deja să apară pe măsură ce constructorul german demarează efectuarea unor teste cu maşini camuflate.

Primele indicii arată că viitorul Clasa A va avea dimensiuni mai mari datorită unui ampatament mai lung, dar şi o lăţime uşor mai mare decât cea a actualului model. Această schimbare se va traduce în special prin creşterea spaţiului interior, cu precădere pentru pasagerii din spate, dar indică şi posibilitatea unui rezervor de carburant mai mare.

Noua generaţie Clasa A va fi primul model realizat pe platforma MFA2, iar utilizarea într-o proporţie mai mare a aluminiului va asigura o menţinere sau poate chiar o scădere a masei totale, în ciuda creşterii dimensiunilor.

Toate aceste detalii confirmă tendinţa de creştere a dimensiunilor pentru cele mai mici modele din rândul constructorilor premium, întrucât viitorul Audi A1, modelul de oraş al producătorului de la Ingolstadt, va beneficia de un tratament similar care va avea de asemenea ca efect o creştere a spaţiului interior.

Revenind la Clasa A, detaliile concrete despre designul noii generaţii sunt mai dificil de anticipat, însă una dintre schimbările remarcate pe maşinile de test este că oglinzile laterale vor fi montate pe uşi.

Via Motor1

Comentarii (7)

  • Albastru
    adica asa https://www.youtube.com/watch?v=5Ar02jZQh18
    2 2
  • Sa imi explice si mie cineva de ce trebuie cu fiecare generatie indiferent de masina sa creasca in dimensiuni ? Cine cumpara A class, il cumpara in ideea de a se strecura mai usor cu el prin oras si a fi mic. Daca ei il fac mai mare cu fiecare generatie care vine, o sa ajunga cat un C class. Ce rost mai are o compacta care a fost pusa pe ingrasat ? O lume nebuna....
    13 2
  • @Scorpion: Asta e motivul pt. care azi un Polo e mai mare decat un Golf I sau II.
    11 0
  • Albastru
    Inainte se radea de Americani ca au giganti pe sosele e usor usor ii ajungem,Americani l-au facut mari din prima si gata
    12 2
  • Chiar așa, dacă A Klasse ajunge la dimensiunile astea, ce rost va mai avea B Klasse? Și cum îi vor satisface pe clienții care doresc un MB mai mic? Că doar n-o să își cumpere toți Smart Forfour!
    4 1
  • da! si eu sunt consternat de aberatiile acestea...

    cica masina clasa A, masina clasa B , clasa C si asa mai departe.. .

    nu mai exista asa ceva....

    stateam si ma uitam cat de mare s-a facut Renaul Clio, VW Polo de-a lungul anilor !

    imensa !

    chiar si Opel Corsa de la C la D sau E a devenit mult mai mare si mai grea, nu mai e nici-o clasa mica e o struta camila
    5 1
  • A Klasse va fi mai mare deoarece dorește să își măresca target-ul de piață și dorește să atragă clientelă care este orientată spre modele de mărime de la partea superioară a clasei. Si să nu uităm că deși este superior A Klasse se va adresa și celo care la ora actuală au optat pentru Golf. Deci simplu...adresabilitate pentru o sferă mai largă de clienți, aspect ce este în trend la majoritatea constructorilor auto importanți.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru