Feedback

Înmatriculări în România în luna mai: mașinile noi, creștere de 43%. Volumul mașinilor second-hand continuă să scadă

Publicat Marti, 12.06.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 1
Înmatriculări în România în luna mai: mașinile noi, creștere de 43%. Volumul mașinilor second-hand continuă să scadă - Poza 1
Românii au înmatriculat peste 11.500 de mașini noi în luna mai, în creștere cu 43%, dar și aproape 40.000 de unități second-hand, în scădere cu 15% comparativ cu luna mai a anului trecut.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de mașini noi au crescut puternic în luna mai și au ajuns la 11.555 de unități, potrivit datelor furnizate în această săptămână de Direcția Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Volumul este în creștere puternică cu peste 43% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar o mare parte din acest rezultat se datorează celor de la Dacia. Constructorul de la Mioveni a înregistrat o creștere de 89%, la 3.114 unități, în timp ce Skoda a ocupat locul doi după ce s-a oprit la 1.106 unități și a fost urmată de Ford cu 979 unități.

La nivelul primelor 5 luni ale anului, înmatriculările de mașini noi au ajuns la 47.827 de unități, în creștere cu 29%, dintre care 12.591 de unități au purtat sigla Dacia.

În schimb, piața vehiculelor second-hand este în continuare în scădere comparativ cu anul trecut. Astfel, în luna mai au fost înmatriculate 39.890 de unități second-hand, cu 15% mai puține decât mai 2017, în timp ce totalul pe primele 5 luni ale anului este de 197.010 unități, în scădere cu 8.08% față de perioada similară din 2017.

Peste un sfert dintre mașinile second-hand înmatriculate în acest an sunt Volkswagen (aproape 50.000 de unități), iar constructorul german este urmat în top de alte 3 mărci germane: Opel, BMW și Audi. Toate mărcile din top 10 au înregistrat scăderi comparativ cu perioada ianuarie-mai 2017, iar cea mai mare dintre ele a fost în dreptul celor de la Opel (-21%).

Chiar și în urma acestor scăderi, raportul de forțe este unul dezechilibrat: la fiecare mașină nouă înmatriculată există alte 4 mașini second-hand, însă datele sunt mai bune decât cele de anul trecut, când se înmatricula o mașină nouă la 6 second-hand.

Via ACAROM


Comentarii (1)

  • normalitate ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru