Ce mașini au înmatriculat românii în luna martie: Hyundai pe podium

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În a treia lună din 2023, românii au înmatriculat 17.371 de autovehicule, cu 12.43% mai multe decât în martie 2022. Dintre acestea, 12.251 de unități au fost autoturisme.

În luna martie, românii au înmatriculat 17.371 de autovehicule, cu 12.43% mai multe comparativ cu aceeași lună din 2022. Dintre acestea, 12.251 de unități au fost autoturisme (+ 11.12%), arată datele analizate de Profit.ro.

Cu 4.250 de exemplare, Dacia rămâne în topul preferințelor românilor cu cele 5 modele ale sale: Logan, Sandero, Duster, Spring și Jogger. Renault, cu 963 de autoturisme, încheie luna pe locul 2 în topul înmatriculărilor.

Cel mai popular model al francezilor a fost, fără nicio surpriză, Clio.

Hyundai completează podiumul, cu 907 unități. Urmează apoi, pe rând, Skoda, Toyota și Volkswagen.

În primele 3 luni ale anului 2023 au fost înmatriculate 13.563 de mașini Dacia, cu 83% mai multe decât în 2022.

via Profit.ro

Comentarii (7)

  • Și nu spunem nimic de electrice, cum așa? N-au mai crescut cu 500%?
    Exista minciuna prin omisiune… mie așa-mi pare ;)
    30 15
  • Banditos
    Daaaa...clar! aici e vorba de minciuna prin omisiune, sigurrr! Ba pe draku'!

    Daca tot vrei sa fii informat....vineri un vecin si-a tras un Model 3, alb, piele alba, versiunea Long Range. Multumit? Ca el e.

    PS Si vorbeai de obsesii si de paiul din ochii altora.
    15 30
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Bună, eu sunt Dutzulică și nu am mai văzut vânt noaptea. Ngî-ngî.
    8 25
  • Așa, si? Si eu am vecin cu tesle (2 buc) doar ca mai are si un X7 si un Panamera.
    Tesla este moft, mai da-te jos din aroganta ca nu-i de tine ;)
    18 6
  • Seriff
    @Banditos, asa si? Vecinul tau nu reprezinta nici 1% din vanzari, nu intereseaza pe nimeni, vanzari masive fac termicele, Dacia si Hyundai vand termice de rup, aia vor oamenii, benzina, termic, fara stres, nu intereseaza pe nimeni de Tesla, Tesla nici nu exista, e ca si cum ai zice ca si-a luat nu stiu cine Ferrari, de-aia nu mai ploua afara.
    13 2
  • Banditos
    @Dutz...aveai o durere. Te-am informat. Acum o faci pe nemultumitul?

    Asa pot spune despre 90% dintre cei care comenteaza aici ca "vorbesc in punga" si ca tot ce intampla pe piata auto nu le influenteaza viata nici cat negru sub unghii. Daca ar fi pe bune, site-ul asta ar trebui sa se ocupe de piata de second-hand si nu de informatii de masini noi.

    Si totusi sunt o gramnada de afafici care se dau loviti si se plang toata ziua de cat de scumpe sunt masinile noi si cata tehnologie incep sa aiba in ele. Uita-te la Serif, acest soim al patriei, care merge pe scaunul din dreapta (daca are varsta) si face spume fix la articolele unde nu are nici in clin, nici in maneca.

    Pe asta nu il vezi? Ca te-am mai intrebat si m-ai ignorat elegant.
    2 10
  • Pe bune, tu faci spume… și fără sens. Nu vezi realitatea așa cum eu o înțeleg, foarte bine. Electricele încă nu contează si nu se văd șanse sa conteze in următori 5 ani, asta este părerea mea. Aproape toate lansările de modele noi electrice ori sunt din zona premium/lux/moft, sau sunt peste 2, 3 ani încă la prețuri necunoscute si in mare cam cu aceeași tehnologie.
    De ce trebuie sa ne jignim, atacăm… etc. Sunt păreri si păreri.
    PS lumea nu-si permite astăzi cutie automata la o masina de 20.000 si unii se animă la câte briz-briz-uri au acuma mașinile, toate utile si cu rol in îmbunătățirea condițiilor de trafic, nu?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru