Ce mașini au înmatriculat românii în luna iunie: Dacia, lider autoritar

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor furnizate de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), românii au înmatriculat în luna iunie 13.173 de mașini noi, o creștere de 19% față de aceeași lună din 2022.

În luna iunie, piața auto din România a rămas pe creștere. Potrivit datelor DRPCIV, românii au înmatriculat, în a șasea lună din an, 13.173 de mașini noi, cu 19% mai multe față de aceeași lună din 2022.

De asemenea, înmatriculările de mașini second-hand rămân în scădere (-17.6%), la 24.990 de unități.

Dacă facem totalul primelor 6 luni din 2023, românii au înmatriculat 73.645 de mașini noi, o creștere de 25.4% comparativ cu același interval al anului trecut.

Cu 24.588 de vehicule înmatriculate în perioada ianuarie - iunie, Dacia rămâne lider autoritar. Locul secund este ocupat de Renault cu 5.661 ce unități, iar Toyota urcă pe ultima treaptă a podiumului cu 5.024 de vehicule.

Cu 4.990 de unități, Skoda ocupă locul 4. Restul topului 10 este ocupat, pe rând, de Hyundai, Volkswagen, Ford, Mercedes-Benz, BMW și Suzuki.

via DRPCIV

Comentarii (15)

  • Mircea Badea
    hm..ma intreb cum se descurca daciile la testul elanului/lupului dacic...
    1 9
  • vaivai
    @mircea badea
    a trecut cu brio! A, stai! Intrebai la mișto, nu? Mai bine întreabă cum se descurcă un vw la consumul de ulei sau cum să iei țeapă cu un bmw condus de o bătânică...
    7 1
  • Seriff
    Am avut VW diesel, 2.0, nu consuma un gram de ulei, tragea bine, consuma 4% la drum lung, faceai 1300 km cu un plin fara probleme, o masina fantastica.
    Nu neg ca au fost si motoare problematice, dar sa nu generalizam, toti producatorii au probleme mai mari sau mici la unele modele.
    8 8
  • Octavian
    @Seriff Dacă nu te superi ce model au avut SI care cod motor ?
    1 0
  • :)) cine stie pe de rost codul de motor? Alta treaba in viata nu are acela?

    Confirm, ca posesor de G7 1.4 si G7FL 1.5, benzina, ca nu am avut nicio problema, nu am pierdut ulei, nu mananca benzina mai mult decat alte marci.
    6 0
  • @Octavian
    Cred ca ceri prea mult de la un posesor de 2.0 diesel cu soft ilegal.
    Lasa-i asa pe ei, ca si BMW-urile sunt super masini care trec ITP cu spaga, si se rup in doua la prima curba.
    Ei sunt din aia la care nu li se intampla lor nimic, masinile lor nu au probleme, nu consuma ulei si pun pariu ca nici nu polueaza :))
    5 6
  • @inexorabil
    the future is where you become electric!
    2 5
  • Banditos
    "Urinez cu boltă pe engleza globalisto-securistică"

    mai exista dubiu ca specimenul care expectoreaza aceasta pretentioasa flegma intelectuala nu este altceva decat echivalentul mai solid (deobicei) al produsului pe care il mentioneaza?
    5 1
  • Seriff
    @Octavian, era Passat 2.0 diesel break, 140 cp, din 2011, DSG, fara soft, fara DPF OFF, fara EGR OFF sau alte prostii de genul, nu am avut nici o problema cu ea.
    8 2
  • Auzi măi transparentule… BMW-urile trec cu șpagă??? sau o dau meltenii ca tine care nu-si asuma nici măcar un pseudonim. Nu mai tot arată cu degetul când de fapt ești unul din ei. Eu n-am dat si n-o sa dau șpagă pentru așa ceva, dar nu ma interesează cât sunt alți de nesimțiți… nici nu exista pentru mine. Ai vrut si tu sa te faci remarcat… uau, da ce comentariu plin de învățături si de chestii noi doar de tine știute, așa înțelepciune mai rar. Îți curge din gura… da BMW-urile trec cu șpagă, beton!!! BMW-urile sunt obiecte, nu trec ele, sunt trecute de dobitoci… si unii dobitoci au alte obiecte (masini in acest caz) pe care le trec cu șpagă prin ITP. Bănuiesc ca firma mama (BMW-ul) face reclama pe lângă condusul sportiv si la cum sa dai șpaga.
    Dar Electricele care au 300 plus cai la ce sunt folosiți? La mersul cu spatele?
    PS așa ușor vezi un frustrat care salivează după un BMW, dar nu are ca nu-si permite… si nu veni ca ai Mercedes, ca dacă ai avea ai avea si decenta sa-ți vezi de plăcerile vieții… si te-ar durea undeva de ce prostii fac unii, mai ales când nu vei schimba nimic… zero!!!
    3 1
  • @inexorabil
    iti place cenzura?! are you sure?
    1 2
  • Banditos
    ii place sa fac cate un spagat "intelectual" (vezi textul preluat de la el de la 09.30) dupa care se linge singur ca maimutza
    3 2
  • @inexorabil
    protestele sunt prea mici. intra in politica daca vrei sa schimbi ceva. avem nevoie de un sosoc mai coerent.:)
    1 2
  • @inexorabil
    sau pune mana pe un AI
    1 2
  • Banditos
    E dus. Complet. O libarca fara viata. Cumplit.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru