Introducerea WiFi pe mașinile din Europa, respinsă de o comisie din Parlamentul European: este preferată varianta 5G, în timp ce Comisia Europeană dorește WiFi

de Paul Cosma
Marti, 09.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisia pentru transport din Parlamentul European a respins propunerea CE de introducere a tehnologiei WiFi pentru mașinile din Europa. Comisia Europeană face lobby pentru WiFi, în timp ce europarlamentarii preferă varianta internetului 5G. Parlamentul European poate să blocheze inițiativa de introducere WiFi cu un vot majoritar în plen pe data de 17 aprilie.

Constructorii auto și partenerii lor pun presiune pe autoritățile europene pentru adoptarea unui standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor conectate la internet, un sector estimat la câteva miliarde de euro anual.

La nivel înalt, există contre pe marginea acestui subiect între Parlamentul European și Comisia Europeană. Parlamentul dorește 5G, în timp ce Comisia propune tehnologia WiFi.

Comisia pentru transport din Parlamentul European a respins propunerea CE de introducere WiFi pentru mașinile din Europa, potrivit Reuters. Comisia respectivă invocă o clauză care impune ca noile tehnologii să fie modificate astfel încât să fie compatibile cu vechile tehnologii. Clauza a fost caracterizată drept o “piedică în calea inovării”.

Propunerea Comisiei Europene de introducere a tehnologiei WiFi poate fi blocată în Parlamentul European, cu o majoritate la votul din plen din 17 aprilie.

Pe lista susținătorilor WiFi se numără Volkswagen, Renault, NXP, Autotalks și Kapsch TrafficCom.

În schimb, internetul 5G este sprijinit de companii precum BMW, Daimler, Ford, PSA, Vodafone, Ericsson, Deutsche Telekom, Huawei, Intel și Samsung.

Cei din urmă spun că internetul 5G are mai multe avantaje competitive, tehnologie care începe să câștige teren pe piețe precum China și Statele Unite.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Anonim
    Comisia Europeana si Parlamentul European doua institutii care au interese diferite fiind conduse de adversari politici . Rezultatele se vad in toate deciziile luate . Toate foarte greu si cu scandal luate . UE se vrea un nou URSS !
    8 3
  • Meteorologogu
    Pune cineva pariu cu mine ca aia nu au nici un inginer in comisiile alea ?

    Dni punctul meu de vedere ambele solutii nu sunt ok - WiFi - cum obtii acoperirea ? cine zmau instaleaza atitea AP-uri ?
    5G - pe bune ?!?!? o tehnologie neverificata pe piata, in conditiile in care si standardul 4G nu este indeplinit cu adevarat, pe durata lungi, decit in zone bine delimitate ? iar la 5G acoperirea este aprox jumatate pt aceeasi putere in antena ...

    ...daaaa, amele solutii sunt minunate cind nu stii despre ce vorbesti ...
    6 0
  • Ne place sau nu, am ajuns tot la vechea poveste. Tara de origine a equipamentelor pe care le folosim, ne va da pe mana unui popor sau altul. Nu stiu care este opinia in Europa, dar in US tehnologia 5G Huawei este interzisa. La fel in Australia, Noua Zeelanda. Nu mai sunt la curent cu UK, dar in Canada au apucat sa-si planteze antenele si e foarte greu sa-i mai scoti de acolo. De ce sunt interzisi? Pentru spionaj. Si nu doar atat.

    Indiferent ca vorbim de Wi-Fi sau 5G, viitorul e destul de sumbru. Pentru ca suntem controlati si influentati tot mai eficient. Viteza de transimitere a informatiilor vine cu un pret greu, pe care nu stiu daca multi ar vrea sa-l plateasca daca ar fi constienti de el.

    Imi pare foarte foarte rau ca am scris atatea pe internet, mai ales aici pe AM. Nu am conturi nicaieri cu exceptia Linkedin. Daca esti vreodata luat la ochi, si intr-o zi toti vom fi, iti aduna toate informatiile postate si te categorisesc acolo unde nu vrei sa fii. Toate astea in baza unor algoritmi, iarasi zic, calculati in functie de tara de origine.

    As vrea sa fie o gluma, dar din pacate devine tot mai serios pe zi ce trece. Istoria n-a fost niciodata stabila. Nu stii niciodata pe mana cui poti sa intri, indiferent de locul in care traiesti.

    Daca masinile in Europa vor avea Wi-Fi sau 5G e nesemnificativ. Important este ce se va face cu toata informatia devenita accesibila in timp real. In primul rand, companiile de asigurari vor avea acces la toate accelerarile si franarile pe durata calatoriei. La mine in sat, cand it innoiesti asigurarea, te intreaba daca vrei sa-ti instalezi un dispozitiv de la ei, sa fii monitorizat in permanenta. Pentru asta primesti un discount de 20%. Am o cunostinta care si-a pus asa ceva si in 3 zile i-au crescut asigurarea de l-au rupt. Si tipul nu e vitezoman.

    Deci, se poate :)
    5 0
  • mircea badea
    mda, nu stiu cum sa ne iradieze mai bine. plus control.

    viitorul hitler/lenin/bush va fi mult mai puternic.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru