BMW, Vodafone și Ericsson cer introducerea internetului 5G pentru mașinile din Europa: Comisia Europeană preferă tehnologia WiFi

de Paul Cosma
Joi, 15.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW, Vodafone și Ericsson au făcut un apel către Comisia Europeană pentru introducerea internetului 5G în mașini, în condițiile în care autoritățile preferă tehnologia WiFi ce este folosită de companiile rivale.

Constructorii auto și partenerii lor pun presiune pe autoritățile europene pentru adoptarea unui standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor conectate la internet, un sector estimat la câteva miliarde de euro anual.

O declarație comună semnată de BMW, Vodafone și Ericsson face un apel către Comisia Europeană pentru introducerea internetului 5G în mașini. Cei trei parteneri sunt îngrijorați că autoritățile preferă tehnologia WiFi, ce este dezvoltată și promovată de rivalii săi.

“Este îngrijorător că principiul neutralității tehnologice nu mai este urmărit de Comisia Europeană la doar doi ani de la apariția lui,” se arată în declarație.

Declarații asemănătoare au fost înaintate către CE și de alte companii ce activează în Europa. Comisia Europeană vrea o legislație care să încurajeze cooperarea între constructori pentru a avea mașini conectate mai sigure pe drumurile publice.

Astfel, un pachet de propuneri al Comisiei arată dorința autorităților de a echipa mașinile europene cu tehnologia WiFi (denumită ITS-G5), în detrimentul internetului 5G, potrivit Reuters.

Pe lista susținătorilor WiFi se numără Volkswagen, Renault, NXP, Autotalks și Kapsch TrafficCom.

În schimb, internetul 5G (sau C-V2X) este sprijinit de companii precum BMW, Daimler, Ford, PSA, Vodafone, Ericsson, Deutsche Telekom, Huawei, Intel și Samsung.

Cei din urmă spun că internetul 5G are mai multe avantaje competitive, tehnologie care începe să câștige teren pe piețe precum China și Statele Unite.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • ...Really good?! - Hmm, după unii 5G-ul e un pericol major pt sănătate, din cauza undelor (în domeniul milimetric) cu și mai mare frecvență decît astea 3-4G care deja fac victime, după statistici serioase:

    https://www.radiationhealthrisks.com/5g-cell-towers-dangerous/

    N-aș recomanda oricum nimănui să locuiască la etajele superioare ale blocurilor cu antene GSM pe acoperiș.
    Da-n fine, eu nu lucrez la Vodafone și nici la BMW... ;-)
    7 1
  • @kirotractor pericolul antenelor gsm de pe blocuri,e mai mare pt cei din blocurile din jurul antenei gsm,,decat cea pe care se afla! UE recomanda plasarea antelelor,in afara oraselor
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru