Investiții japoneze: Subaru a construit piste noi pentru testarea mașinilor autonome

de Petre Barac
Luni, 30.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a construit mai multe piste noi la centrul său de testare din Japonia ca să dezvolte tehnologia viitoarelor mașini autonome.

Japonezii de la Subaru vor să introducă în anii următori un sistem de asistență care să prevină coliziunile din intersecții, precum și o funcție care să permită schimbarea automată a benzii de circulație.

Sistemul de asistență EyeSight ar urma să apară pe piață în trei ani. Până atunci, Subaru a construit mai multe piste noi pe care să testeze prototipurile sale autonome.

Centrul de testare din orașul japonez Bifuka cuprinde acum, în plus, circa 4 kilometri de drum cu 4 benzi, curbe ușoare, intrări și ieșiri și un asfalt menit să imite condițiile de rulare de pe o șosea americană.

În plus, a fost construit și un circuit care să simuleze condusul prin oraș, străzi cu o singură bandă, intersecții, treceri de pieton și giratorii ca în Europa.

Centrul Subaru a fost deschis în 1995 pentru testarea mașinilor în condiții de iarnă. În 2003 a fost adăugată și o șosea de viteză. Ultimele investiții ale japonezilor în acest centru de testare vor fi inaugurate în luna noiembrie.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • Adica o companie mica , construieste piste noi, iar noi o tara nu suntem capabili sa astupam 2-3 gropi.
    2 1
  • Pentru ca ei sunt japonezi iar noi suntem romani.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru