Jaguar F-Type ar putea primi o versiune de 600 CP în 2016

de Sebastian Toma
Marti, 16.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
F-Type, noul roadster al britanicilor, ar putea primi o versiune de 600 CP în 2016, spun englezii de la Autocar. Zvonurile n-au fost comentate de reprezentanţii mărcii.

Jaguar ar putea prezenta un concept care prefigurează un F-Type de 600 CP în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood. Versiunea de serie a modelului respectiv este aşteptată să debuteze în 2016, spun unele voci, deşi directorii companiei s-au ferit să comenteze aceste zvonuri. Un eventual F-Type de performanţă ar fi echipat cu actualul motor V8 supraalimentat din gama englezilor, dar ar putea veni cu un plus de putere, fiind sugerată o versiune de 600 CP. În această privinţă, reprezentanţii Jaguar au recunoscut că au testat deja versiuni mai puternice ale acestei motorizări. Ediţia precedentă a Festivalului Vitezei de la Goodwood a marcat prezentarea unui prototip al lui F-Type înainte de debutul oficial.

Cei de la Jaguar spun că lucrează acum la dezvoltarea unor sisteme mai performante de îmbunătăţire a tracţiunii. De la transmisie la sistemul de control al tracţiunii, cei de la Jaguar se străduiesc să ofere mai multă aderenţă pentru modelele cu motorizări V8 supraalimentate, deoarece utilizarea nivelului de putere disponibil este mai importantă decât puterea oferită.

Indiferent de produsul pe care îl vor dezvolta, britanicii trebuie să se asigure întâi că acesta va fi viabil din punct de vedere comercial.

Urmareste Automarket
Cel mai puternic Jaguar de serie este XKR-S GT, o ediţie limitată de 50 de unităţi a lui XKR-S, care dezvoltă 550 CP. Cu toate că aceasta nu va îmbogăţi peste noapte constructorul britanic, ea are rol de promovare a mărcii şi de testare pe termen lung a versiunii cu nivel superior de putere a unităţii V8 supraalimentate de 5.0 litri. În versiunea care echipează XKR-S GT, unitatea livrează 550 de cai putere şi 680 de Nm.
Resursele sunt transferate punţii spate prin intermediul unei transmisii automate cu şase rapoarte. Sunt necesare puţin peste 4 secunde pentru a atinge 100 de km/h, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 299 km/h.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Vasilica
    De fiabilitate ce sa mai zic...dezastru. E plin serviceurile de ele intrebati orice mecanic.
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru