Jaguar XKR-S GT - 550 de cai putere în doar 50 de exemplare

de Bogdan Mirică
Marti, 09.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia specială XKR-GT, prezentată luna trecută la New York, va fi vândută într-un număr limitat de exemplare. Planurile iniţiale presupuneau o producţie de numai 30 de exemplare, însă limita a fost extinsă la 50 de unităţi.

Jaguar a prezentat luna trecută, în cadrul Salonului Auto de la New York, o ediţie specială şi extrem de limitată a modelului XKR-S. Sportiva de performanţă a primit indicativul GT şi a fost văzută ca o încununare a succesului de care se bucură modelul britanic.

Ediţia XKR-S GT a devenit cu atât mai importantă cu cât Jaguar a promis că va limita numărul exemplarelor produse la numai 30. Adrian Hallmark, şeful Jaguar, a declarat în cadrul Salonului de la New York că există totuşi posibilitatea de a mai produce alte 20 de exemplare dacă publicul o va cere.

Esential 550 de cai putere oferă noul Jaguar XKR-S GT.
299 de km/g este viteza maximă pe care o poate atinge XKR-S GT.
50 de exemplare XKR-S GT va produce Jaguar.
Producţia anunţată iniţial fusese stabilită pentru a atinge un nivel de susţinere financiară a ediţiei, însă resursele companiei permit suplimentarea producţiei.
Cererea nu a întârziat să apară şi Jaguar nu a stat pe gânduri. Britanicii au anunţat că vor produce 50 de unităţi ale noului XKR-S GT.

Popularitatea modelului nu este întâmplătoare, având în vedere că sub capotă se ascunde un motor V8 de 5.0 litri, capabil să ofere 550 de cai putere şi 680 de Nm. Resursele sunt transferate doar punţii spate prin intermediul unei cutii automate cu şase rapoarte. Sunt necesare puţin peste 4 secunde pentru a atinge 100 de km/h, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 299 km/h.

Pentru a putea fi recunoscute mai uşor, toate exemplarele ediţiei limitate vor fi vopsite într-o singură nuanţă de caroserie: alb Polaris.

Comentarii (1)

  • Daniel
    arata super tare masina
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru