Jan Kopecky a câştigat prima etapă a Campionatului European de Raliuri

de Daniel Popescu
Luni, 07.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jan Kopecky a câştigat Raliul Austriei, etapa inaugurală a Campionatului European de Raliuri, după ce a recuperat spectaculos timpul pierdut în urma unei pene de cauciuc.

Sezonul 2013 al Campionatul European de Raliuri a început în prima săptămână a noului an cu o etapă dramatică desfăşurată în Austria.

Jan Kopecky, vice-campionul competiţiei Intercontinental Rally Challenge din ultimii patru ani şi principalul favorit la victorie, a dominat prima zi a evenimentului şi şi-a construit un avans de peste 20 de secunde în faţa lui Bryan Bouffier.

Pilotul echipei Skoda a suferit însă o pană în a doua zi şi a trebuit să recupereze diferenţa, câştigând raliul după ce l-a devansat pe Bouffier cu numai o jumătate de secundă.

Urmareste Automarket
Astfel, francezul a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul doi la volanul unui Peugeot, în timp ce podiumul a fost completat de Raimund Baumschlager de la Skoda.

Campionatul European de Raliuri a fuzionat în acest an cu Interconentinetal Rally Challenge, iar România va fi reprezentată în calendarul acest sezon prin Raliul Sibiului, care va avea loc în perioada 25-27 iulie.

Raliul Austriei - Clasament general

 1. 
Jan Kopecky Skoda 2h35m45.3s 2. Bryan Bouffier SC Ateneo Peugeot + 0.5s 3. Raimund Baumschlager BRR Skoda + 1m18.1s 4. Vaclav Pech Invelt Mini + 2m47.0s 5. Beppo Harrach DiTech Mitsubishi + 3m31.8s 6. Kajetan Kajetanowicz Lotos Subaru + 3m32.9s 7. Francois Delecour Kronos Peugeot + 5m21.2s 8. Jaroslav Orsak GPD Mit Metal Mitsubishi + 6m33.7s 9. Jaromir Tarabus Ak Brno Skoda + 7m56.0s 10. Pavel Valousek Delimax Peugeot + 8m11.8s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru