Jeep Grand Cherokee S: SUV-ul american primește o versiune sportivă cu jante de 20 inch

de Daniel Popescu
Joi, 25.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a lansat o versiune sportivă S pentru Grand Cherokee, care include în special noutăți estetice la exterior, dar și o suspensie îmbunătățită.

Moda versiunilor sportive a ajuns și la Jeep, care a dezvăluit în această săptămână o versiune sportivă pentru Grand Cherokee. Pe numele său sugestiv Jeep Grand Cherokee S, versiunea aduce în prim-plan în special modificări de natură estetică.

De exemplu, SUV-ul are acum o înfățișare mai agresivă datorită modificărilor subtile operate la grila frontală, în timp ce evacuarea dublă este acum neagră, la fel ca numeroase alte elemente de caroserie, iar jantele au 20 inch.

De asemenea, la interior, Jeep a introdus scaune din piele SRT, volan din piele și scaune spate încălzite și ventilate, iar numeroase elemente au fost vopsite în negru. Nu lipsește nici ecranul touch cu diagonală de 8.4 inch care oferă conectivitate pentru Apple CarPlay și Android Auto, dar nici sistemul audio Alpine cu subwoofer și funcție de anulare a zgomotului.

Din punct de vedere tehnic, singura noutate notabilă este prezența unei suspensii sport, în timp ce gama de motorizări nu include îmbunătățiri. Astfel, versiunea de top are un motor V8 de 5.7 litri și 352 de cai putere, însă poți alege și unitatea Multijet de 3.0 litri și 250 de cai putere sau un V6 de 3.6 litri și 286 de cai putere.

Indiferent de alegere vei avea la dispoziție o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Nu în ultimul rând, printre sisteme de siguranță incluse se numără Forward Collision Warning, LaneSense Departure Warning with Lane keep Assist, Adaptive cruise control with Stop și Blind Spot Monitoring with Rear Cross Path Detection.

Pentru moment, Jeep s-a limitat să afirme că noul Grand Cherokee S va fi disponibil doar pe anumite piețe europene la un preț care nu a fost încă comunicat.

Pe lângă S, Jeep Grand Cherokee beneficiază și de o versiune extremă Trackhawk echipată cu un motor V8 Hellcat de 6.2 litri capabil să dezvolte 707 cai putere și un cuplu motor de 875 de Nm.

Via Jeep

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru