Americanii au mai construit un SUV-monstru: Jeep Grand Cherokee Trackhawk are 707 cai putere

de Bogdan Mirică
Luni, 10.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a dezvăluit o versiune nouă a actualului Grand Cherokee. Se numește Trackhawk și vine la pachet cu o putere impresionantă și cu un sprint de la 0 la 100 de km/h demn de supercaruri.

În ciuda eforturilor mondiale de downsizing, americanii au în continuare un apetit nebun pentru motoare monstruoase, cu puteri impresionante, montate acolo unde te aștepți mai puțin: pe SUV-uri. E drept că și europenii au început să răspundă cu Bentley Bentyaga și Audi SQ7.

Revenind dincolo de Ocean, în curtea celor de la Jeep și-a făcut apariția noul Grand Cherokee Trackhawk. După cum o sugerează și numele, este vorba despre un SUV care se simte mai bine pe circuit. Pentru asta a primit un motor V8 Hellcat de 6.2 litri, capabil să dezvolte 707 cai putere și un cuplu motor de 875 de Nm.

Cu asemenea resurse, sprintul de la 0 la 97 de km/h (adică 60 de mile pe oră, unitatea de măsură specifică Statelor Unite) se realizează în doar 3.5 secunde. Jeep susține că acest timp face din Grand Cherokee Trackhawk cel mai rapid SUV din lume. Viteza maximă este de 290 de km/h.

Esential 707 cai putere oferă noul Jeep Grand Cherokee Trackhawk.
290 de km/h este viteza SUV-ului american.
Chiar dacă este dedicat circuitului, modelul american poate tracta până la 3266 de kilograme atunci când este nevoie.

Pentru a administra pachetul generos de resurse, Jeep folosește o transmisie automată cu opt rapoarte, un diferențial electronic și o tracțiune integrală.

Frânarea este asigurată de un set de discuri Brembo de 400 mm pe față și 350 de mm pe spate. Jeep susține că acest kit asigură oprirea mastodontului de la aproape 100 de km/h în doar 35 de metri.

Din punct de vedere estetic, Jeep Grand Cherokee Trackhawk vine cu elemente aerodinamice noi, cu bosaje ceva mai largi, cu jante de 20 de inch și cu evacuare cu patru terminații. Interiorul este îmbrăcat în piele Nappa de culoare Dark Ruby Red, iar sistemul multimedia vine la pachet cu un ecran generos, de 8.4 inch.

Comentarii (3)

  • monster
    Bravo,Jeep!! Le-a dat peste nas europenilor si asiaticilor!
    8 1
  • Valius
    Bravo Jeep. Americanii inca mai fac motoare pentru masini, nu pentru drujbe. La ei si in Australia (alti infometati dupa motoare mari) motoarele astea si le poate permite multa lume.
    6 0
  • Va recomand la amandoi acest monstru. Veti sta prin service la reprezentantade o sa va iasa pe nas. Nu-si pot permite multi asemenea masina. Nici nu aveti idee cate recalls are. Se pot face numai cu Wi TEC, aparatura care este aprobata de chrysler. Tot ce tine de rahatul asta american este extraordinar de scump. Vorbesc din proprie experienta. Lucrez cu ele. Motorul? Inca folosesc push rod, si nu este un hemi adevarat.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru