Jeep recheamă în service peste 900.000 de maşini din cauza unor probleme la airbag-uri

de Mircea Meșter
Luni, 12.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
919.000 de exemplare Jeep Cherokee şi Liberty sunt afectate în toată lumea de o posibilă defecţiune la nivelul airbag-urilor. Clienţii afectaţi vor afla dacă maşinile lor sunt sau nu în vizor până în luna ianuarie.

Esential 919.545 de exemplare Jeep Cherokee (2002-2004) şi Jeep Liberty (2003-2004) sunt afectate de recall.
Chrysler a anunţat că va rechema în service 919.545 de exemplare Jeep Cherokee şi Jeep Liberty în toată lumea din cauza unui defect de construcţie care ar putea cauza activarea neaşteptată a airbag-urilor în mers. Cele mai multe maşini afectate se află în Statele Unite (775.000 de unităţi), restul fiind împărţite pe restul pieţelor pe care este prezentă marca Jeep.

Conform autorităţilor americane în domeniu, maşinile afectate sunt exemplare Grand Cherokee produse între 2002 şi 2004 şi Jeep Liverty construite între 2002 şi 2003. Problema este una de software şi va fi rezolvată fără costuri la service-urile Jeep din întreaga lume printr-o simplă modificare a computerului care gestionează airbag-urile.

În mod normal, airbag-urile se bazează pe o serie de senzori care indică dacă a avut loc o coliziune şi locul în care a fost produsă aceasta.

Însă, pe modelele implicate în acest recall, aribag-urile ar putea să se activeze fără ca maşina să fie implicată într-un impact. De asemenea, eroarea vizează şi pretensionarea eronată a centurilor în aceste cazuri.

Problema a fost sesizată la mai puţin de 0.003% dintre maşinile Jeep existente la această oră în lume.

Chrysler
Purtător de cuvânt
În urma unei investigaţii care a durat circa un an, organizaţia americană de stat NHTSA a confirmat faptul că problema a apărut de 215 ori, cauzându-le 81 de răni minore celor din maşini. "Dar, pentru că airbag-urile ar putea exploda fără ca maşina să fie implicată într-un accident, şoferii trebuie avertizaţi că există pericolul ca aceştia să piardă controlul colanului în mers din această cauză", notează agenţia americană.

Jeep îi va anunţa pe toţi posesorii maşinilor afectate până în luna ianuarie, reparaţiile urmând să fie realizate fără costuri din partea acestora.

ANUL AIRBAG-URILOR CU PROBLEME ÎN INDUSTRIA AUTO

Recall-ul Jeep este doar ultimul dintr-o serie legată de defecţiuni ale airbag-urilor care au fost anunţate local sau global în ultima perioadă de marii constructori ai lumii.

Astfel, Hyundai a rechemat în luna iulie 243.000 de exemplare Sonata şi Santa Fe din cauza unor probleme la senzorii airbag-urilor, Ford a plusat cu 1.5 milioane de exemplare din întreaga gamă şi alte 154.000 de exemplare Fiesta din cauza exploziilor neaşteptate ale airbag-urilor, în timp ce Honda a rechemat pentru reparaţii 2.5 milioane de maşini din cauza faptului că airbag-urile ar putea exploda cu o forţă prea mare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru