Kubica a testat un monopost de Formula 1 la 6 ani după accidentul din raliuri

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a revenit la volanul unui monopost de Formula 1 pentru prima oară după accidentul din raliuri care i-a curmat cariera în urmă cu 6 ani.

Robert Kubica a participat în această săptămână la o zi de teste alături de Renault pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

Polonezul a urcat la volanul unui monopost Lotus din sezonul 2012 și a parcurs 115 tururi, însă echipa nu a furnizat informații despre cel mai bun timp al său. Acesta a fost primul test realizat de Kubica cu un monopost de Formula 1 după gravul accident suferit în 2011 în Raliul Ronde di Andora, în urma căruia a fost nevoit să renunțe la activitatea competițională.

La finalul sesiunii, Kubica a admis că are sentimente contradictorii, generate în primul rând de faptul că și-a dat seama ce a pierdut din cauza accidentului suferit în raliuri.

"Pentru mine a fost o zi importantă din punct de vedere emoțional. Am trecut prin perioade dificile și acum câțiva ani credeam că este imposibil. Sunt mândru de ce am obținut, dar asta demonstrează și ceea ce am pierdut. Nu știu ce va aduce viitorul, dar știu că, după ce m-am pregătit mai mult de un an, am avut un ritm bun și consistent în condiții dificile", a precizat el.

Via F1Fanatic, Motorsport

Comentarii (9)

  • dar ... cati ani ai pretinas?
    2 16
  • Ar fi o minune sa poata reveni, dar sint sceptic. Pacat de talentul urias pe care l-a avut. In viata mai e nevoie si de noroc.
    11 0
  • A avut omul zile, mult succes pe viitor. Si Massa la fel - mereu cand e un accident nasol si scapa omul, ma gandesc la el.
    6 0
  • pilot batran ... hahaha
    asa zici tu ! vrei sa-ti dau exemple de piloti tineri de tot rahatul ?
    vrei sa-ti recit istoria f1, ca sa-ti dai seama de spectacolele create de cei "foarte batrani" ?. In anumite limite, talentul nu are varsta. Si eu vreau pepiniere. Dar nu trebuie sa ajungem sa consideram pilotii peste 35 ani deja batrani. Ce-l tine pe Kubica in loc este urmarea accidentului suferit. Nu varsta !! Este (a fost) un pilot talentat, corect, sufletist. Sa dea d-zeu sa-l vedem in curese. Pentru mine accidentul suferit a fost o pierdere seminificativa.
    P.S. Am 28 de ani
    10 0
  • ce aveti ma, nu e adevarat? chiar daca si-a revenit, e prea batran pentru F1 ca nici timpul nu a stat de cand se tot recupereaza. DTM, Indy, etc., tot e de 1000 de ori mai bine decat din fata televizorului.
    3 2
  • Nu tine de varsta, tine de accidentul pe care l-a avut in 2011. Din cate imi aduc aminte... a avut nevoie de cateva operatii destul de serioase, dar uite ca este ok, acum, cativa ani mai tarziu. Dar din orice punct de vedere, eu cred ca a fost o pierdere pentru F1 si personal imi pare rau. Nu mai avea nici o sansa sa revina in F1, dar faptul ca a fost mai rapid ca Palmer... desi a avut acel accident... cred ca spune totul.
    9 0
  • Au mai fost cu zile, Zanardi nu e mai prejos - tot respectul !!!
    5 0
  • merge cu revenitu dar nu in F1, depinde si cat stai pe margine
    si Massa dupa ce a 'revenit' nu a mai fost la fel dar el macar era inca tanar si a revenit relativ repede

    ideea este: e de ajuns sa imbatranesti ca sa spui pa pa F1; daca ai mai stat si pe bara un timp sau mai rau ai stat accidentat cu atat mai mult pa pa F1
    1 3
  • Si Alonso a avut zile, la cum s-a dat peste cap la Melbourne.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru